– Det hadde vært rått, men det er for langt fram i tid

FOR LANGT FRAM I TID: Trym Malmo fra Grong tar en skisesong av gangen og mener han er for ung til å lege store planer mot ski-VM i Trondheim i 2025. Unggutten slår likevel fast at det hadde vært rått å stille til start i mesterskapet.

FOR LANGT FRAM I TID: Trym Malmo fra Grong tar en skisesong av gangen og mener han er for ung til å lege store planer mot ski-VM i Trondheim i 2025. Unggutten slår likevel fast at det hadde vært rått å stille til start i mesterskapet.

Trym Malmo (18) tror lite kan måle seg med et mesterskap på hjemmebane, men utover det har skiløperen få tanker rundt ski-VM i Trondheim i 2025: – Jeg tar en sesong av gangen, sier han.

DEL

GRONG: Den 18 år gamle juniorløperen fra Grong gleder seg over at Trondheim søndag ble tildelt verdensmesterskapet i ski i 2025, men røper at han ikke har ofret mer energi på å fundere over akkurat det.

– Det er selvfølgelig stort at Trondheim får VM, men alt det blir for langt fram i tid for min del. Jeg har ikke tenkt så mye på mesterskapet og en mulig deltakelse der. Vegen dit er ekstremt lang, sier Malmo til NA.

Langrennsløperen er ansett til å være blant toppen i sin årsklasse i sprint og kan blant annet vise til NM-gull i sprint for 17-åringer i 2019.

Mye må på plass

Når mesterskapet i Trondheim går av stabelen om fem år, har sprinteren rukket å fylle 23 år. Dermed er det på ingen måte utenkelig at Malmo kan stå på startstreken.

– Det må skje mye de neste fem åra for at det skal være aktuelt, men det går jo an å bruke det som en form for langtidsmotivasjon, sier 18-åringen og legger til:

– Jeg er fortsatt juniorløper og det føles riktig for meg å ta en sesong av gangen. Det blir mer naturlig for de litt eldre løperne som Ane (Appelkvist Stenseth) og Thomas (Hjalmar Westgård) å allerede nå tenke på ski-VM i 2025. Vegen dit er kortere for dem enn for meg, sier han.

Malmo legger til at han dessuten har mer enn nok skirenn å se fram mot.

– Akkurat nå er junior-NM og uttaket til junior-VM de største motivasjonsfaktorene mine. Alt dette skjer i kommende sesong, sier han.

– Hadde vært helt rått

Ellers beskriver sprinteren formen som god. Nå gleder han seg til å komme i gang med årets vintersesong.

– Formen kjennes bra ut. Jeg har fått trent bra gjennom sommeren og høsten, og med tanke på at vi kun er i oktober føles det bra ut. Jeg har holdt meg unna sykdom og fått en fin kontinuitet i treninga, sier skiløperen.

Og dersom brikkene faller på plass i vinter og de kommende sesongene, er unggutten på ingen måte ukjent for tanken om å stille til start i VM på hjemmebane.

– Om alt klaffer, hadde i så fall vært helt rått å gå VM om fem år. Det går nok ikke an å få det større enn et VM på hjemmebane, så jeg får bare fortsette å trene, humrer 18-åringen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken