«Det kan ikke være slik at viktige vedtak strander i et byråkratisk spill hvor de setter liv og helse på spill»

Av
DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Lokalpolitikerne fra alle de politiske partiene i Namsos står samlet for å få en avklaring for når Sykehuset Namsos kan få grønt lys for landingsplass for de nye redningshelikoptrene AW101. Dette er ikke bare en sak som angår innbyggerne i Namsos, men alle de 40 000 innbyggerne som er knyttet til sykehuset.

Det er betryggende at lokalpolitikerne bokstavelig talt er på banen. Det er ikke første gang at lokalpolitikerne og namdalingene har måttet stå opp og kjempe for ulike trusler om å redusere helsetilbudet ved Sykehuset Namsos. Alle kamper har vært viktige i sin tid, men å få en ny helikopterplattform er nok den viktigste av alle.

For dette handler om statusen som akuttsykehus for Sykehuset Namsos og tryggheten for at namdalingene skal ha samme helsetilbud som resten av Trøndelag.

Stortinget har lagt klare føringer for at Namsos skal ha et akuttsykehus og en landingsplass for den nye typen helikopter som skal erstatte Sea King.

Helseminister Bent Høie har selv beroliget namdalingene med at akuttsykehuset skal bestå. Hvis han og regjeringa skal ha noen form for troverdighet må de vise at de besitter gjennomføringskraft. Det gjelder ikke bare Høie, men regjeringa og de tre partiene som utgjør mindretallsregjeringa.

Den berømmelige proppen sitter fast hos ei nasjonal styringsgruppe som har utsatt vedtaket og Justisdepartementet har bedt om statistikker og alternative landingsplasser. Det kan ikke være slik at viktige vedtak strander i et byråkratisk spill hvor de setter liv og helse på spill.

Det er grunn til å rose Helse Nord-Trøndelag som gjentatt ganger har slått fast viktigheten av å få dette på plass. Det både fra ledelsen og de som sitter med spisskompetansen; helsearbeiderne. Det samme med lokalpolitikerne og leder Per Olav Tyldum i Trøndelag Sp som har forstått viktigheten av at trønderne må stå samlet.

Stortingsrepresentantene Ingvild Kjerkol (Ap) og Elin Agdestein (H) står også på barrikadene for å få løst saken. Begge bør legge et ytterligere press på Høie at hans troverdighet står på spill, men det betyr egentlig ikke så mye. Mest av alt handler det om våre liv. Vi som bor i Namdalen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken