Gå til sidens hovedinnhold

Det norske flagg; et viktig symbol også i Nærøysund!

Det norske flagget er vårt fremste symbol.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I likhet med kongefamilien er flagget et symbol på frihet, likeverd og demokratisk selvstyre. Jeg kjenner stoltheten bre seg i hele brystet når jeg ser vårt flotte flagg svaie i vinden. Den følelsen tror jeg mange har.

Det er 16 offentlige flaggdager i Norge. Nå legger kommunedirektøren opp til at det i Nærøysund ikke skal flagges på alle kommunens flaggstenger disse dagene. Det skal kun flagges ved rådhusene alle dager, på de resterende flaggstengene skal det kun flagges tre dager i mai. Dette for å spare småpenger for kommunen.

I tidligere Vikna kommune har praksisen vært at det flagges på alle offentlige flaggdager og på alle flaggstenger, og tidligere Nærøy kommune har praksisen vært at det flagges på alle offentlige flaggdager ved rådhuset, og kun helligdager ved de resterende stedene.

I Nærøysund har vi 17 flaggstenger, pluss ved rådhuset på Rørvik der flaggingen utføres av Rørvik samfunnshus.

Det finnes ikke noen lov eller forskrifter som påbyr kommunen å flagge. Bestemmelser for offentlige flaggdager gjelder for statens bygninger. For andre er flagging frivillig. Kommunen står således fritt til å fastsette flaggreglement etter eget ønske og økonomi.

Flagget er et samlende symbol, på mange måter kan vi si at det er hellig. Tråkker noen på flagget, føler vi at vi selv blir tråkket på. Flagget viser at vi er glad i Norge, vår kongefamilie og vår kristne kulturarv.

Jeg mener at det å heise flagget er en viktig symbolsk handling. Vi kan ikke bli så fattige i kommunen at vi ikke kan heise det norske flagget!

Kommentarer til denne saken