NAMSOS/RØRVIK/LEKA: Om 14 måneder setter AtB inn det de kaller «en helt ny, topp moderne, driftssikker og miljøvennlig hurtigbåt» på ruta Namsos–Rørvik–Leka.

Vant kontrakten

Vidar Hop Skyssbåter AS vant kontrakten og skal tilby transport med hurtigbåt for rutene:

  • Rute 830 Sandviksberget–Sætervika
  • Rute 835 Sandviksberget – Skjærvøy
  • Rute 980 Namsos–Rørvik–Leka

Kontrakten mellom AtB og Vidar Hop Skyssbåter AS ble signert 14. oktober og varer til april 2033 – med to års opsjon.

På ruta Namsos–Rørvik–Leka blir det fra februar 2024 satt inn et helt nytt fartøy. Båten skal klargjøres for overgang til batterielektrisk drift i kombinasjon med lavutslippsdrivstoff. Lengden på fartøyet blir 25 meter og den vil ifølge AtB ha forbedret skrogteknologi som på sikt vil gi lavere utslipp.

– Fartøyet vil få svært gode sjøegenskaper og bygges for en signifikant bølgehøyde opp til tre meter, heter det fra selskapet.

– Svært fornøyde

– Vi er svært fornøyde med utfallet av anbudskonkurransen, og er glade for at sambandet Namsos–Rørvik–Leka får en topp moderne, mer driftssikker og miljøvennlig hurtigbåt. For de reisende blir dette ei stor forbedring vi håper vil komme både til glede og nytte, sier administrerende direktør i AtB, Grete Fuglem Tennås.

Den nye hurtigbåten kan ta med inntil 97 passasjerer og har plass til 45 sykler, derav 20 sykler innvendig i båten.

– Den har også god plass til bagasje og utvendig lagring av gods som for eksempel kajakker. Det legges også til rette for lading av elsykler i eget skap og eget vegghengt stativ for sykler, heter det fra AtB.

Nytt fartøy

På ruta Sandviksberget–Sætervika/Skjærvøy settes MS «Nordic Aurora» (tidligere MS «Meløytind») inn. Fartøyet har ifølge selskapet gode sjøegenskaper og er tilpasset farvannet det skal betjene. Båten skal oppgraderes med mer miljøvennlige motorer fram til oppstarten i februar 2024.

– Vidar Hop Skyssbåter AS er svært fornøyd med den nye kontrakten, og vi gleder oss til å fortsette med nytt fartøy på ruta Namsos–Rørvik–Leka med det samme gode mannskapet, sier daglig leder i rederiet, Vidar Hop.

Han har videre god tro på at fartøyet som settes inn i rute 830/835 Sandviksberget–Sætervika/Skjærvøy passer godt til ruta, og mener fartøyet er kjent for god komfort for passasjerer og besetning.