FANA STADION: – Hvordan dette var? Jo, det var rett og slett artig. En opplevelse, sier hun etter at hun hadde løpt i det første av to kvalifiseringsheat.

Det ble et typisk kvalifiseringsheat, der ingen ville sette fart. Sluttida på 5.02,20 forteller sitt om det. Det er nærmere 40 sekunder bak Grethes pers på distansen.

– Dette var ei lavterskel-økt. Det gikk sååå rolig en periode.

– Ble du bekymret over at alle var med da spurten gikk?

– Kvalifiseringskravet er jo 4,45, så da det gikk så rolig så skjønte jeg jo at det ville bli mange som ville spurte til slutt. Men jeg vil ikke si at jeg var direkte bekymret, smiler hun.

Grethe løp i mål på fjerdeplass i heatet, der seks tok seg videre til finale. Første løper som ikke gikk til finale var bare tre tideler bak Tyldum i mål.

– Jeg vil ikke si jeg hadde full kontroll, for jeg visste jo ikke hvor nært de bak meg var. Men jeg skjønte jo at hvis jeg var rett bak de to foran meg i mål så ville det trolig holde.

Skal være offensiv

– Hvordan vil du legge opp finaleløpet lørdag?

– Da må jeg prøve å være offensiv. Jeg vet jo at jeg har bra fart på slutten, så det er om å gjøre at jeg ikke er for langt bak når spurten går. Jeg må være våken i feltet, sier hun.