NAMSOS: Søndag er siste konsert for Thomas Brøndbo sin juleturne «Heim et annet sted på jord».

Etter å ha fått støtte fra Kulturrådet til å gjennomføre årets juleturne, vil Brøndbo nå gi noe tilbake til folket. Dermed gjør han denne konserten digital, med formålet om å samle inn penger til kreftforeninga.

Alt går til Kreftforeningen

– Jeg er takknemlig og ydmyk for støtten jeg har fått, og hvis jeg får av fellesskapet, vil jeg være sånn at jeg gir noe tilbake. Da var strømmekonsert et godt alternativ, og jeg valgte kreftforeninga som formål.

Selve konserten er gratis, men om man ønsker å gi noen kroner til Kreftforeningen, er man velkommen til det.

– Vi oppfordrer folk til å se og kose seg, og hvis de vil gi så er det fint. Uansett hvor mye som kommer inn blir vi glade, sier Brøndbo og understreker at alt som vippses går til Kreftforeningens arbeid.

Knytter mange i hop

Han understreker hvorfor han valgte akkurat denne organisasjonen som formål.

– Kreften er noe alle har et forhold til. Uansett hva det er, så står kreften der. Det finnes mange formål å gi penger til, men dette knytter mange i hop.

Han har selv hatt en far og besteforeldre med kreft, og forteller at selv om 3/4 av dem som blir rammet av sykdommen overlever, er det to krefttyper som er ekstra dødelige, nemlig lungekreft og kreft i bukspyttkjertelen. Derfor ønsker han å sette ekstra fokus på disse.

Nedpå og fint

Brøndbo forteller at han og musikerne han har med seg har fått mange gode tilbakemeldinger på konsertene, og at de nå er klare til å avslutte det hele på en fin måte.

– Dette er siste konsert på turneen, så vi tuner oss inn på å lage en god julekonsert som skiller seg litt ut i det at man ikke bare står rett opp og ned. Det blir nedpå og fint, ikke noe show.

Kvartetten med Brøndbo i spissen består av Erik Øien, Terje Tranaas og Stig Hollup.