– Det er store forskjeller mellom bilmerkene. Om det er slik at de som liker å kjøre fort velger bestemte bilmerker, eller at noen biler «inviterer» til å kjøre for fort er ikke godt å si, men tallenes tale er klar, sier Svein Skovly, leder for innovasjon i Fremtind, i en pressemelding fra forsikringsselskapet.

Videre i pressemeldinga skriver selskapet at de har fulgt om lag 10 000 bilister gjennom 12 måneder, og at de har fått innsikt i hvordan ulike grupper forholder seg til fartsgrensene.

Ifølge selskapet er undersøkelsen er basert på om lag 45 millioner kjørte kilometer med kjøredata fra appen Smartbil, i perioden 1. april 2020 til 1. april 2021.

I undersøkelsen kommer det fram at disse bilmerkene bryter fartsgrensene oftest:

Bilmerke

Andel fartsovertredelser

Tesla

25,6 %

BMW

24,5 %

Audi

23,4 %

Volvo

23,1 %

Volkswagen

21,9 %

Mens disse bryter fartsgrensa minst:

Bilmerke

Andel fartsovertredelser

Hyundai

19,7 %

Honda

19,6 %

Opel

19,0 %

Toyota

18,0 %

Suzuki

15,8 %

– En Tesla-sjåfør i snitt kjører mer enn 62 prosent mer for fort enn en Suzuki-sjåfør, kommenterer Skovly til resultatet av undersøkelsen.

Videre skriver Fremtind at alle bilene i listen har registrert minst 400 000 kjørte kilometer, og at det er for få av enkelte merker til at de er med i oversikten.

– Hvis Polestar-sjåførene fortsetter å kjøre som de gjør i dag, blir nok Volkswagen skjøvet ut av versting-listen til neste gang, sier Skovly.