RØRVIK: Politiet meldte klokken 03.49 at det brant i en stor båt ved Pettersholmsundet nord for Rørvik sentrum, og at det var fare for spredning til flere båter. Da de kom fram til stedet kunne de konstatere at det brant i tre til fire båter.

Brannvesenet fra Rørvik rykket ut og fikk bistand fra Kolvereid. Det ble gjort forsøk på å flytte flere av båtene. Totalt ligger det 12 til 13 båter i havna. Redningsskøyta ble også rekvirert, og bisto med slukking.

- Det brenner i en båt fortsatt, en båt er litt nedsotet og en er helt smeltet, forteller NA-journalist Sunniva Eldegard Sæternes på stedet like før klokken 05.00.

- Takket være innsatsen til de som lå i båtene her og noen ungdommer rundt her, så hindret de en katastrofe, sier brannvesenets innsatsleder Tor Ove Meidal til NA.

Til sammen var det fire båter som ble berørt av brannen.

- Vi er litt usikre på hvilken det startet i. Vindstilla gjorde at skadeomfanget ble begrenset. I tillegg var vi forholdsvis raskt på stedet. Vi var litt usikre på folk i båtene en stund, men nå har vi bra kontroll, sier Meidal.

Klokka 04.53 meldte politiet at alle båteierne var gjort rede for og at det ikke var noen personskader.

En familie lå og sov i en av båtene på samme flytebrygge og måtte evakueres.

- De var ikke i en av båtene som brant, men det er alvorlig nok som det er, sier Meidal.

Brannvesenet følger med videre for eventuelle utslipp fra båtene.

- Vi legger ut lenser om nødvendig.

Dramatisk melding

- Ti over halv fire fikk vi ei melding fra noen som kom inn til kai etter å ha vært og fiska. Melder fortalte at det brant i en stor båt, og vi hørte smell i bakgrunnen på telefonen, sier operasjonsleder Wenche Johnsen ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

Mens innringeren var på telefon med fiskeren skal brannen ha spredt seg med eksplosjonsartet kraft til andre båter. En familie lå og sov i båten sin, og ble vekket av fiskeren. De fikk da flytta båten sin bort fra kaia.

– Politi, brann og ambulanse rykket ut. På stedet fikk de dratt bort noen av båtene det ikke brant i, som sto i fare for spredning, forteller Johnsen.

Det er ingen opplysninger om at det skal være savnede folk i brannen. Redningsskøyta er rekvirert for at nødetatene skal kunne komme til sjøveien.

Klokken 04.37 meldte 110-sentralen at brannvesenet har oversikt på situasjonen på stedet og kontroll på de båtene som har vært involvert i brannen.