Dette er penger som er med å finansiere at barna har et godt tilbud, at det er nok ansatte med gode lønns-/arbeidsvilkår og moderne utstyr i barnehagene. I Norge går omtrent halvparten av barna i private barnehager, så mange av dere som leser dette har sikkert barn i en privat barnehage.

Siden de fleste som driver barnehager selv jobber i barnehagen, har du mest sannsynlig møtt driveren av barnehagen. Da kan du jo tenke på hvordan du har opplevd driveren av barnehagen, og vurdere om det stemmer med bildet som venstresiden i norsk politikk prøver å tegne.

Venstresiden gjør hva de kan for å fremstille de som driver barnehager som kalde, kyniske profitører som kun ønsker å sko seg på offentlige penger. Jeg kjenner mange som driver barnehager, og jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen, jeg ser flinke folk som gjør hva de kan for at mine og dine barn skal få så god start på livet som mulig.

Tallenes tale er klar, en av tre barnehager går allerede med underskudd, så når Arbeiderpartiet og Senterpartiet nå legger opp til store kutt i tilskuddene vil dette mest sannsynlig føre til at flere barnehager går konkurs. Hvorfor er dette et ønsket mål for enkelte politikere?

Barnehageforliket som kom på plass etter samarbeide mellom Siv Jensen og Kristin Halvorsen i 2003 er den mest vellykkede velferdsreformen i Norgeshistorien. De private tok ansvar i samarbeid med kommune og stat, og sikret at alle barn fikk et tilbud. At regjeringen nå ønsker å skrote denne suksesshistorien er ikke bare umulig å fatte, det er også umulig for FrP å være med på.

Jeg er veldig opptatt av at alle barn får en så god start på livet som mulig, derfor trenger vi et godt barnehagetilbud. Jeg heier på alle som driver barnehage, enten det er privat eller offentlig. Styrken med dagens ordning er at man selv kan velge det som passer for seg og sine barn. Slik vil jeg at vi skal ha det i fremtiden også.

Jeg oppfordrer alle til å være stolt av og støtte barnehagen til barna. De står på for barna våre, nå er det vår tur å støtte dem i sin kamp for å overleve.