Gå til sidens hovedinnhold

Drømmen blir oppfylt, mystisk kake på trappa og koronasmitte – her er torsdagen oppsummert

Får drømmen oppfylt

Etter langsiktig planlegging får Magnar Smines (74) og de andre medlemmene i Smines båtforening oppfylt drømmen om å bygge ei ny småbåthavn.

Finansieringa av planene gikk i orden etter at Namsos kommune innvilget over 800.000 kroner i støtte. Totalkostnaden på prosjektet er på 2,3 millioner kroner. Nå håper Bjørnar at prosjektet skal skape gode ringvirkninger.

Målet vårt er å skape trivsel, bolyst og bidra til at folk stopper her og kanskje får lyst til å etablere seg.

Bjørnar Smines

Avventer jubelen

Denne uka ble det kjent at regjeringspartiene vil satse på utbedring av E6 fra Grong til Nordlands-grensa. Over en 12-årsperiode vil de bruke tre milliarder kroner på prosjektet.

Lastebilnæringa er glad for at det settes av penger i Nasjonal transportplan, men de tør ikke slippe jubelen løs før pengene er på konto.

Det var en runde med lovnader på 1990-tallet som ble feiret med kake. Da skulle E6 gjøres ny fra Grong og til Nordlandsgrensa, og noe ble gjort. Men det ble bygget mye mindre veg den gangen enn det ble lovet. Så vi vil se at det er noe mer enn fine ord før vi slipper jubelen løs.

Ove Jonny Lindsetmo, lastebileier

Skatepark til tre millioner

Til neste sommer skal den nye skateparken på Kolvereid stå klar til bruk. Prosjektet har en kostnadsramme på tre millioner kroner, og mange gleder seg til den står ferdig.

Det er Tone Storøy Sund og Jeanette Strømsøy som har vært initiativtakere til Kolvereid Skatearena, og allerede nå har de en overraskelse på lager.

Vi har fått støtte til en minirampe. Den har vi bestilt, og den er nå på tur. Rampa skal settes opp så snart snøen forsvinner, så det blir en smakebit på resten som kommer.

Tone Storøy Sund

Rørt av hyggelig overraskelse

Et tjuetalls namdalinger har den siste mottatt en mystisk kake på trappa, med ukjent avsender. Kakene adresseres til «namdalshelter», og Karl Brøndbo er en av mottakerne.

Brøndbo hadde vært ute og hogget ved, da han oppdaget kaka på trappa – fint innpakket i gjennomsiktig plast og med en hyggelig beskjed på et kort.

Jeg har ingen anelse om hvor og hvem den kommer fra, men det er jo selvfølgelig veldig hyggelig. At noen gjør dette er jo helt fantastisk.

Karl Brøndbo, namdalshelt

Koronasmitte i Nærøysund

Torsdag fikk en person påvist koronasmitte i Nærøysund. Dette førte til at elever i 3. trinn ved Rørvik skole og VG2 Maritime fag ved Ytre Namdal vgs. ble satt i ventekarantene.

Til sammen ble rundt 80 personer testet i løpet av dagen, og kommunen opplyser torsdag ettermiddag at de har situasjonen under kontroll.

Vi mener at vi har god kontroll over situasjonen. Vi har oversikt over personens nærkontakter og har vært i kontakt med alle disse. De har fått beskjed om å teste seg.

Sabine Moshövel, kommuneoverlege i Nærøysund kommune

Kommentarer til denne saken