NAMSOS: I vår slutta Ken André Ottesen (48) som vaktsjef i VG – for å satse på lokalavis-humor på heltid.

Kontoen «BAdesKen», med nærmere 360.000 følgere, har blitt et Instagram-fenomen, hvor 48-åringen fra Toten har harselert med – og framsnakket– norske lokalaviser. Mandag publiserte han innlegg nummer 10.000, med en nyhet fra Namdalen:

– Hvor hard var konkurransen om innlegg nummer ti tusen? Hvilke aviser danker vi ut? Noen storaviser, håper vi?

– Dere danket jo i teorien ut alle andre aviser, da. Men for meg var det viktigste at saken representerte noe gjenkjennelig fra dagliglivet. 99,9 prosent av oss er helt vanlige folk som av og til havner opp i noen uvanlige situasjoner, sier Ottesen.

– Hva gjorde at saken «Mann lå i vegkanten og meldte seg skadet» vant fram? For oss framstår dette som en helt vanlig hendelse på en lørdagskveld?

– Hahaha! Ja, jeg ser den. Det er noe med det maskuline, tøffe som møter det sårbare. Jeg er glad i hverdagsdrama. Det er fint, sårt, vakkert og fælt på samme tid.

– Hva mener du er det sterkeste NA-bidraget på BAdesken? Klarer du topp tre?

Jeg vet dere sitter på mange godbiter, så dere kan bare ta en titt i arkivet.

Og det har vi gjort:


Fra tidsfordriv til jobb

Da han starta opp kontoen i 2015, var det hobby. Nå har det blitt en jobb.

– Hadde du sett for deg det da du starta opp?

– Aldri. Denne kontoen ble startet som et tidsfordriv og ren kjærlighet til vanlige folk og lokalavisa deres. Mange år senere er tidsfordrivet blitt jobb. Og kjærligheten er minst like sterk.

– Hva kan NA gjøre for å få enda flere innlegg publisert på BAdesken?

– Spør ikke hva NA kan gjøre – men hva leserne kan gjøre. Her er det bare å satse på ekstra mye trøndring når julebordsesongen åpner, sier Ottesen.

– Jeg kjenner ikke én idiot fra Namdalen

– Vi har tidligere spurt storheter som Kong Harald, Odd Grythe, Henning Solberg, Jan Thomas og Harald Tusberg spørsmålet. Nå er det din tur: Hva er ditt forhold til Namdalen?

– Jeg kjenner ikke én idiot fra Namdalen. Det kan jeg ikke si om mange distrikter i dette landet. Jeg har utelukkende møtt trivelige folk herfra, og noen regner jeg sågar som venner. Det er noen år siden jeg var i Namsos, men den gang tok jeg til gjengjeld fly til Trondheim. Det gikk så fort at jeg ikke rakk å sovne. Det er godt gjort. Ellers regner jeg folk fra Namdalen som halvt totninger. Dere er like bakpå og rolige som oss, og en lavmælt utskjelling er minst like effektiv som en skrikende en. Plusspoeng for å ha Norges minste by.

– Hva tror du er årsaken til at NA har vært en såpass viktig bidragsyter til BAdesKens suksess? Er trøndere såpass eksotiske for resten av landet?

– Det er vel bare én landsdel som har fått et eget verb for å ta’n helt ut. Trøndring er for sport å regne. NA er heldige som har denne herlige gjengen av Homo sapiens å ta av, og dere dyrker det litt i tillegg. Det er jo selve oppskriften for å havne på BAdesKen.

– Du hadde et kurs med oss i september på hvordan vi kan komme oss oftere på BAdesKen. Så klinker vi til med å få jubileumsinnlegget. Stolt?

– Det viser at selv de tungnemme kan ledes på riktig veg.

Så hva er hemmeligheten? Ottesen forklarer suksessformelen til lettbeinte nyheter her:

Hvordan havner man på BAdesken? Ken Andre Ottesen ga oss i Namdalsavisa noen gode råd på vegen tidligere i år. (PS! Videoen ble brukt til et internt seminar i Amedia)

PS! Videoen ble brukt som underholdning til et internt seminar i Amedia tidligere i år.