NAMSOS: Etter at det ble åpnet for denne type trening, har tilbudet ved treningssenteret Træn i Namsos blitt fulltegnet nærmest før noen rekker å stave ordet «gruppetime».

– Det er mange som faktisk står på venteliste, og det gjelder særlig morgen- og ettermiddagstimene – når folk er ferdige på jobb, sier Mona Skjaanes. Denne torsdagskvelden står «Step45» på plakaten, og som instruktør legger hun ikke skjul på at fokuset ikke akkurat ligger på generell avslapning de neste tre kvarterene.

– Intervalltrening, sier Skjaanes – før musikken skrus opp og smilene i salen størkner.

Trening med regler

Tometersregelen blir fulgt til punkt og prikke, og 15 trimmere finner plassene i den store salen. På det meste er det plass til 28.

– Vi har god plass, sier Skjaanes. Selv kommer hun opprinnelig fra Trondheim, og jobber til daglig som fysioterapeut. Hun vet med andre ord godt hvor viktig den fysiske helsa er for den psykiske, og hvor tett disse to henger sammen.

– Det er veldig, veldig viktig. Det er rett og slett alfa og omega, kommenterer hun.

Godt å være tilbake i full sving

– Jeg tror det er mange som har tydd til hjemmetrening, og det har jeg også, sier instruktøren. Kveldens oppmøte kan imidlertid tyde på at savnet etter slike gruppetimer har vært stort siden pandemien gjorde sitt inntog.

Silje Gutvik er en av flere som svetter ekstra godt denne ettermiddagen. Gutvik – som i likhet med Skjaanes er utdannet fysioterapeut – har selv vært instruktør på Træn, men sier at hun nå har trappet ned litt på den fronten. Skjønt; hun leder fortsatt en liknende gruppetime én gang i uka. Likevel er det ute i naturen hun trives best, i alle fall i sommerhalvåret.

– På vinteren liker jeg å trene på studio, men i den lyse tida av året er jeg mer glad i å gå i fjellet, forteller en blid Gutvik etter endt økt.