(Trønder-Avisa)

SNÅSA: En stor steinblokk har rast ut i vegen på E6 rundt 100 meter nord for Snåsakroa. Det melder Vegtrafikksentralen kl. 10.24.

Vegen var stengt søndag ettermiddag og kveld, men ved 22-tiden søndag kveld melder Veitrafikksentralen at E6 er åpen igjen. Hastigheten er nedsatt til 50 km/t og vegen er innsnevret.

Kl. 10.50 kan Trønder-Avisas medarbeider på stedet fortelle at det fortelle at det er fjernet 20 til 30 kilo tunge steinblokker fra vegen. Nordgående felt var da åpnet for trafikk, og mannskaper fra politiet dirigerte på hver side av raset.

Kl. 12.26 melder Vegtrafikksentralen at det er omkjøring på fylkesveg 763, på østsiden av Snåsavatnet. E6 er søndag ettermiddag helt stengt for trafikk.

Geolog på plass søndag ettermiddag

– Det er usikkerhet knyttet til om det kan komme flere ras. Vi venter på at geologer skal ankomme stedet i dag for å foreta undersøkelser, sa Brende til Trønder-Avisa klokken 12.35.

Geologen fra Trondheim ankom rasstedet ved Snåsakroa ved 16-tiden, melder Veitrafikksentralen.

– Vi regner med å få vite mer i ettermiddag. Inntil videre får trafikantene bruke de andre omkjøringsveiene, da vi ikke vet utfallet av undersøkelsene ennå, sa operatør Erlend Karlsen ved Vegtrafikksentralen til Trønder-Avisa klokken 13.15.

– Har det kommet flere ras ut over formiddagen søndag?

– Ikke som vi vet om, sier Karlsen.

Kort tid tidligere meldte Vegtrafikksentralen at det har kommet flere mindre ras på E6 ved Snåsakroa de siste timene og at det enda ligger noe stein i vegbanen.

Mindre enn først antatt

Det første raset ble meldt vel to timer etter midnatt. Da kunne politiet opplyse om at det hadde gått et steinras på E6 ved Snåsakroa. Ifølge politiet var det da mulig å passere på stedet. Vegtrafikksentralen var da varslet og entreprenør på veg for å rydde vegbanen.

En drøy time senere var mannskaper fra entreprenøren på stedet, og det viste seg at raset var mindre enn først meldt.

Men senere har det gått flere mindre ras på stedet.

Det hele toppet seg kl. 10.24 da Vegtrafikksentralen valgte å stenge vegen etter at en stor steinblokk hadde rast ned på vegen.

LES OGSÅ: Fikk bilen på vegen etter utforkjøring i Verdal – så kom politiet

LES OGSÅ: 69 meldinger om festbråk: – Det har vært hektisk