Etter å ha lest Silje Fagerhaug og Lars Mørkveds ytringer om den flotte byen vår, ser jeg som ung (eller passert 30 år klassifiseres kanskje som voksen..?) småbarnsmor også mulighetene for å få flere til å komme tilbake hjem til Namsos etter å ha rast fra seg i storbyene - det fortjener byen vår!

Nå har vi endelig muligheten til å etablere et helt nytt område som kan brukes hver dag, ettermiddag og helg, og av alle og enhver.

Jeg tenker da på et nytt miljøsenter med badeanlegg og tilhørende uteareal som gir en parkfølelse ut mot havet, kanskje til og med ei bystrand som tidligere er implementert i tegningene av Nexanstomta.

Jeg er redd jeg kommer med en brannfakkel her, for Oasen er både ikonisk og særegent for Namsos, men med de arealene er det begrenset for hva man kan få til av nye attraksjoner og oppdateringer, som jo trengs skal vi være ærlige. Et slikt anlegg vil komme alle våre innbyggere til gode, og bidrar ikke minst positivt for folkehelsa vår. Det må jo være et pluss?

Jeg tenker på et uteområde som gir lek og fysisk utfoldelse for både liten og stor. Kanskje til og med en skatepark for de tøffeste- og de har vi mange av.

Jeg tenker på et sted som knytter seg til sentrum, kanskje kan man videreføre en promenade langs sjøen bort til de ikoniske bryggene og videre til «Rompa mi»-statuen og Vinsjan på kaia. Dette ville også gjort det mer fristende for gjennomreisende å bli ei natt eller to, som igjen kommer næringsbyen vår til gode.

Fantasien min løper løpsk.

For når jeg ser hvor mange som samles på det lille lekeområdet på Festplassen, tenk på hva et slikt område kunne ha gjort!

Det har vært flere diskusjoner om hva tomta skal brukes til. Campus Namdalen ble skrinlagt, og ja, den videregående skolen vår er klattvis påbygd og sliten. Geilin likeså, dessverre. Men hva skjer med de store byggene dersom det blir tomt? Jeg er redd de vil lide samme skjebne som samfunnshuset vårt.

Den kulturelle kreativiteten Namsos har levert gjennom årene er nært utallige, men hvor er de som har levert det nå? Et slikt miljøsenter vil ikke være bare for barnefamilier, men alle aldersgrupper. Det vil gjøre det mer attraktivt å etablere kaféer og andre aktiviteter i sentrum. Et skoleområde stenger dessverre etter kontortid i ukedagene, og jeg er redd det ikke vil skape mer liv i sentrum etter at skole- og arbeidsdagen er over. Og hva skal vi friste med som gjør at de unge lovende blir eller kommer tilbake etter endt skolegang på den nye, freshe skolen?

Jeg mener at et slikt område viser at vi satser på de unge og framtiden i Namsos - i tillegg til alle oss andre.