1. juledag passerte og bikket over midnatt. På scenen i TV-luka denne midnattstimen sto D.D.E. med mannskoret fra den stolte trelastbyen, orkester og flotte unger.

All ros til D.D.E.. De setter hele Namdalen på det nasjonale kulturkartet, år etter år. De fyller både Olavshallen og andre haller, kirker og konsertsaler året rundt med humør, sosiale tiltak og musikalitet. En slik konsert som NRK sendte i denne julenatta forteller med tyngde at det gror og det vokser i musikk og kulturmiljøer i Namsos og Namdalen. De representerer kvalitet på alle nivå med sin rufsete og profesjonelle formidling. Bjarne Brøndbo som naturlig forsanger og utroper kommuniserer lett og humoristisk med iblandet melankoli foran en fullsatt sal. I de tusen hjem blir mange revet med og rester av riskrem og moltekrem nytes inn i de små timer mens vi synger med der vi kan teksten.

Innimellom kommer tanker hos meg på en journalist og redaktør i Trondheim som prøvde å si noe om Trønderrock. Jeg skal ikke kommentere hans kunnskapsløse innspill, men minne om at D.D.E., Bjarne Brøndbo og alle på scenen i kveld, godt hjulpet av en dirigent fra Jøa og herlige unger, representerer mye av hva kulturlivet i vårt område består av. Som TV-produksjon gikk det utrolig bra med sceneskift og så mange på scenen. Sammen med fantastiske kulturskoler i de fleste namdalske kommuner, rekrutteres det som aldri før, pandemi eller ikke.

D.D.E. er en del av et miljø som vokser. Jeg ser for meg at dette er begynnelsen og fortsettelsen på hva Rock City og trøndersk folkekultur virkelig er, tradisjonsrikt miljø bygget opp gjennom mange år. Det er synd om ikke journalister fra trondheimsområdet forstår at Namsos og Namdalen er en aktiv del av Trøndelag.

Takk for ei herlig stund i stua.