RØRVIK: Ekstremværet Gyda har skapt utfordringer mange steder i landet de siste dagene, men Namdalen har sluppet forholdsvis billig unna.

Men i dag påvirker sterk vind skipstrafikken forbi namdalskysten. Havila Kystrutens ferd fra Rørvik må nemlig kanselleres.

– Vi beklager ulempen det medfører for passasjerene våre, men på grunn av ekstremværet Gyda ser Havila Kystruten det som uforsvarlig å krysse havstykket Folda på en sikker måte, og seilasen til «Havila Capella» fra Rørvik til Bergen og tilbake til Bergen må derfor kanselleres, skriver selskapet.

Det blir arrangert alternativ transport videre for passasjerene.

– Avstigende passasjerer blir sendt med buss fra Rørvik til Trondheim fredag morgen og tar fly derifra til sine destinasjoner. Påstigende grupper på turen som skulle gå fra Bergen fredag 14. kommer med fly til Trondheim og buss videre til Rørvik, opplyser Havila Kystruten.

«Havila Capella» blir nå liggende ved kai i Rørvik fram til natt til lørdag, før turen går videre til Brønnøysund. Det legges opp til ankomst Bodø tidlig mandag, og ny plan for reisen mellom Brønnøysund og Bodø kommer senere.