Kanskje er det best illustrert ved Grongs kaptein Ingrid Ravlo som fikk spørsmålet om hun var skuffet etter 2-3-nederlaget mot Lierne: «Nei, jeg er ikke skuffet. Jeg er bare glad for at vi spilte en så god kamp», sa hun.

For selv om mye sto på spill både for Lierne, som ikke ville tape for «lillesøster», og for et Grong-lag som foran et stort publikum ville vise at all positiv omtale om dem ikke var uten grunn, så ble det nettopp spill på et til tider meget godt nivå i oppgjøret.

Jo, volleyball kan være spennende på alle nivå, men spenning trenger så visst ikke være ensbetydende med godt nivå.

I Gronghallen fikk publikum alt dette. På begge sider av nettet sto det jenter som viste at de har potensial som strekker seg lenger enn til 1. divisjon (Lierne) og 2. divisjon (Grong).

Det som gir ekstra grunn til optimisme er at jentene som onsdag kveld kjempet iherdig på hver sin side av nettet, søndag ettermiddag samles på samme side av nettet for å prøve og sette Tromsø 2 på plass i 1. divisjon.

For det har skjedd mye på «styrerommet» i de to klubbene, samt Snåsa IL, siden Lierne spilte i eliteserien for to sesonger siden. Den gang med omtrent bare libygg på laget.

Når de søndag starter på en ny sesong i 1. divisjon har de en helt annen spillerballast. For nå er det det beste fra tre klubber som skal utgjøre Liernes mannskap. Klubbene ble senest på et møte for tre uker siden enige om hvordan spillerlogistikken skal fungere. Målet er at Lierne skal berge plassen i 1. divisjon, Grong være et topplag i 2. divisjon og Snåsa det samme i 3. divisjon.

Men overordnet er at alle spillere skal finne en kamparena som gir dem utvikling.

– Jeg har et luksusproblem! innrømmet trener John Arne Vestnor da han etter kampen onsdag ble utfordret på om det ville bli vanskelig å sette sammen en førstesekser i 1. divisjon.

De som var i Gronghallen onsdag kveld skjønner hans utfordring. Lierne stilte et mannskap der storparten spilte eliteserie for to år siden. På den andre siden av nettet sto jentene til Tore Ravlo, som gjennom år med god trening både er samspilt, og viser en energi som det ikke er vanskelig å bli smittet av.

Onsdag var nevnte Ingrid Ravlo og lagvenninne Maren Moe best på banen totalt sett, sammen med Kine Gjertsås i Lierne. Gjertsås er nå en erfaren spiller, som aldri spiller dårlig. Onsdag viste også hennes lagvenninner at formen er på gang.

Både Ravlo og Moe er spillere som har et høyt toppnivå, og som samtidig presser motstanderne også med sine server. Et element som aldri må undervurderes i volleyball. Legg til at Moe også har avslutningsegenskaper som vil vise seg å være gull verdt – i 1. divisjon. Og da har vi ikke glemt at Grong også har landslagsspiller Nina E. Solum og svært så lovende Hilma Dunfjeld-Mølnvik, samt flere andre lovende spillere – som er på overbygningsavtale med Lierne, og kan spille i 1. divisjon for Lierne.

Og ikke minst har Jonna Dunfjeld-Mølnvik meldt overgang til Lierne. Snåsajenta er en av de mest spennende spillerne distriktet har fostret på lang tid, men jobber denne høsten i Karasjok og kunne ikke spille NM-kampen onsdag.

Søndag er hun på plass!

Det er ikke sikkert jentene er samspilte nok til å prestere fra første sett. Men at vi nå kan se konturene av et nytt namdalsk topplag på volleyballbanen, det er jeg sikker på.

Det er bare å glede seg!

PS: Lierne møter elitelaget NTNUI i åttedelsfinalen i NM. Kampen spilles trolig i Lierne 6. eller 7. november.