BRÅTEN: Siden han startet som trener i 1993 har Bertil Homstad brukt mye tid på å engasjere seg i fotball. Sist som trener for Gullvikmoen J17, som han har fulgt de siste fem årene.

– Han stiller opp utrolig mye for jentene i Gullvikmoen, og han legger til rette for spillerutvikling. I tillegg har han tatt et ekstra ansvar for gressbanen i Bråten, så dette er en ildsjel uten like. Uten Bertil hadde jentefotballen i Namdalen vært fattigere, sier tipseren til NA.

Heder før han gir seg

Selv ble mottakeren overrasket da han fikk overrakt Ukas blomst.

– Jeg holder ikke på for å få oppmerksomhet, dette gjør jeg fordi det er artig, smiler Homstad, som likevel beskriver det som veldig koselig å få en blomst før helga.

Dessuten passet det godt akkurat nå, kun to små uker før han gir seg som trener.

– Jeg har hatt unger som har vært med før, og selv om de ikke er med lenger, har jeg lovet å trene laget til de blir 16 år. Når man tar på seg noe sånt, må man fullføre synes jeg.

Hans siste dag som trener er 13. oktober.

– Da har jeg gjort mitt foreløpig, sier Homstad, som selv har vært aktiv både i fotball, friidrett og ski.

– Noen må ta litt ansvar

– Så jeg vet ikke noe annet, og liker å være aktiv. Noen må ta litt ansvar for å engasjere seg, men dessverre er det færre og færre som vil. Det er vanskelig både å få tak i trenere og foreldre til å hjelpe til.

– Hva synes du om den trenden?

– Det er sånn utviklinga er i samfunnet. Men jeg oppfordrer flere til å hive seg rundt. Det er ikke så mye jobb som man tror, sier han, som skryter av gjengen han selv har trent de siste årene.

– Det er en engasjert gjeng med veldig godt oppmøte, og da er det enklere å holde på som trener også. Jeg har sagt at den dagen de ikke gidder å komme på trening – da blir det enklere for meg å gi meg også. Men det har aldri vært noe problem.