Det skal styres av firkantede regler og mennesker som ikke har lov å tenke sjøl. Og ikke har kjennskap til lokalgeografi. Jeg fikk tilbud om øyeoperasjon tirsdag morgen kl. 0900, jeg takket ja selv om jeg viste jeg måtte komme meg til Namsos dagen i forvegen og overnatte på hotell.

På legekontoret søkte jeg om pasient-taxi, men nei, den måtte bestilles dagen i forvegen. Dette var mandag. Søkte så om «tilbringer Taxi» til Kjelleidet for å ta Grongbussen kl. 1600. Det var helt umulig da den måtte bestilles 6 timer i forvegen. Klokka var alt 1030. Etter en heftig diskusjon med «pasientreiser» skulle jeg få Taxi fra Gutvik til Kjelleidet, ca. 20 min. På Leka står bilene til Leka Taxi, ved ferga står en bil tilhørende pasientreisers nye partner og i Gutvik står også en bil tilhørende Leka Taxi.

I Gutvik venter en Taxi fra Rørvik som kjører meg til Kjelleidet og han skulle tilbake til Rørvik. Samlet kjøretid ca. 4 timer. En tur til Namsos fra Gutvik tar 2 timer. Det er også mine skattepenger som går til galskapen.

Onsdag skulle jeg hjem fra Namsos, som kjent går båten da til Gjæslingan etter Rørvik på onsdag. Jeg søkte på Facebook om haik, men måtte ta båten. To passasjerer fra Namsos skulle til Gjæslingan, og to kom om bord i Rørvik som også skulle dit. Hvis disse fra Rørvik kunne kjørt til Abelvær og båten hadde anløpt Gjæslingan på tur til Rørvik hadde det heftet et kvarter, i motsetning til 1 og ½ time. Det kunne spart bunkers, miljø og 1 og 1/2 time overtid på mannskapet, og de øvrige passasjerene spart for irritasjon. Kanskje flere ville brukt båten.

Dersom båten på den midterste turen på fredag kunne anløpe Gjæslingan før Abelvær på veg til Namsos, vil det være muligheter begge veier. Det vil også gi turister fra Namsos mulighet å reise direkte hjem en dag i uka.