Gå til sidens hovedinnhold

En skandale hvis Stoltenberg blir utnevnt

Skal regjeringen velge den kompetente visesentralbanksjefen Ida Wolden Bache med lang fartstid innenfor økonomi eller Jens Stoltenberg, den tidligere Arbeiderparti-leder og statsminister som har dype kontakter i regjeringen?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg stiller ikke spørsmål vedrørende Stoltenberg har den kompetansen eller habiliteten som trengs for å utføre vervet, men det er urovekkende at han på bakgrunn av sine kontakter og vennskap kan få stillingen som sentralbanksjef.

TV2 publiserte 11.01.22 en sak som nærmest avslører vår egen statsminister i løgn som minner om Hamas-saken fra 2011. Under et intervju med NTB 15. desember 2021 avviser Støre at han har hatt kontakt med Jens Stoltenberg om stillingen som sentralbanksjef.

– Har du diskutert stillingen som sentralbanksjef med Jens?

– Nei.

– Nei. Så dere har aldri hatt noen samtale om det?

– Nei, svarte Støre 15. desember 2021.

https://www.tv2.no/a/14484080/

TV2 skriver også at Støre selv svarte dem 10.01.22 med og si at: «den korte referansen fra vår tur i skogen 24. oktober var langt fra en samtale, det var et tema som ble parkert der og da».

Som jeg nevnte tidligere, er det ikke første gang Støre har løyet angående samtaler da han i 2011 ønsket og starte et TV2-intervju angående Hamas-samtaler på nytt, etter å ha svart nei på spørsmålet angående kontakt med Hamas. Han bortforklarte så situasjonen med at si at han oppfattet spørsmålet som om han hadde hatt møter med Hamas-lederen og ikke samtaler.

Dagens situasjon er skremmende lik.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/agq5E/stoere-hadde-hemmelig-kontakt-med-hamas

Sentralbanksjef er i tillegg en politisk nøytral rolle noe som er vanskelig å forestille seg Jens Stoltenberg i. Ikke bare på grunn av sin politiske fortid, men også hans dype kontakter i den sittende regjeringen som han i teorien bør ha et nøytralt forhold til.

Ida Wolden Bache ble også fremvist feil da NRK sammenlignet hennes CV med Jens Stoltenberg sin, i den presentasjonen NRK la fram var hennes CV betydelig kortere en den er i virkeligheten. Dette skjedde i Dagsrevy-sendingen 11.01.22.

Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg er for dypt nede i løgner og spekulasjoner for at noen utenfor som ser objektivt på situasjonen kan forstå det om faktumet blir at Stoltenberg blir nominert. Det vil ikke bare være en skandale, men også en grunn for og tvile på om det norske demokratiet tilhører innbyggerne eller Gutteklubben Grei med Støre og Stoltenberg i spissen.

Kommentarer til denne saken