På overvåkningen fulgte de meg tett hele tiden og på H4 var det fullt fokus på min tilstand og konstant oppfølging.

Etter noen dager på sykehuset i Namsos var min tilstand avklart som tilnærmet stabil og jeg kunne reise hjem på et kort opphold. Sykehuset hadde da ordnet med plass til meg på Unicare Helsefort i Rissa på et tre ukers rehabiliteringsopphold.

Jeg skulle være hjemme i fire dager fra fredag ettermiddag til onsdag morgen. Fredag morgen ringte personalet på H4 til helse- og omsorgsetaten i Overhalla og ga beskjed om at en slagpasient skulle sendes hjem med taxi på ettermiddagen og at det var behov for noe tilrettelegging i heimen, spesielt siden personen bor aleine i huset. Svaret som ble gitt var at vedkommende som hadde med dette å gjøre hadde fri den dagen og at pasienten selv måtte ringe påfølgende mandag for å avtale hjemmebesøk.

Det er ingen overdrivelse å si at personalet på H4 var lettere sjokkert over dette svaret. Jeg tror nesten at de ringte en gang til og fikk samme svar.

Mine spørsmål er da:

  • Er det bare en person i Overhallas omsorgsetat som klarer eller evner å se hva slags enkle hjelpemidler en slagpasient trenger i heimen og som kan rykke ut på relativt kort varsel?
  • Hva med perioden fra fredag ettermiddag til utpå mandagen en gang?
  • Hva om pasienten ikke hadde noen nære relasjoner og heller ikke var i stand til å ringe selv?
  • Er dette god kommunal behandling av en slagpasient?

Heldigvis for meg fikk min svigerdatter etter mye om og men, tak i rullator og dusjstol som sto klare da jeg kom hjem. Uten disse to enkle hjelpemidlene måtte jeg hatt konstant tilsyn og hjelp, selv for den selvfølgeligste ting som å komme meg på toalettet.

En slagpasient med elendig balanse og mobilitet uten hjelpemidler og et ellers tomt hus, er en dårlig kombinasjon.

Jeg forventer ingen personlig beklagelse fra kommunen, bare bortforklaringer og svada. Jeg ringte ikke til kommunen den påfølgende mandagen og har heller ikke blitt kontaktet.

PS: Brevet er skrevet med venstre hånd, da den høyre ikke vil adlyde ordre.