Esther fra Kongo debuterer når mangfoldet skal feires

I SVING: Her øver Ana Carolina Devik (19) og Esther Runyungu (20) til forestillingene som skal avholdes i midten av oktober. De lover en energisk publikumsopplevelse.

I SVING: Her øver Ana Carolina Devik (19) og Esther Runyungu (20) til forestillingene som skal avholdes i midten av oktober. De lover en energisk publikumsopplevelse. Foto:

– Publikum kan forvente seg masse energi, og et møte med mange kulturer, sier Esther Runyungu (20).

DEL

NAMSOS: Hun kom fra Kongo til Namsos for to år siden. Hun har tidligere opptrådt med dans i heimlandet, og i oktober debuterer hun på scene i Namsos.

– Dette er artig å være med på. Jeg liker å holde meg i aktivitet og være energisk. Det blir en energisk forestilling, sier Esther, som er en av 30 aktører som står på scenen i Namsos 13. og 14. oktober. Da skal det kunstneriske prosjektet «Vi i Namsos» i regi av kulturskolen vises fram i Kulturhuset i Namsos

Blant disse er Ana Carolina Devik (19), som forteller at hun synes det har vært givende å delta på et prosjekt med en god miks av nasjonaliteter.

Korona-utsettelse

Ana, som er halvt brasiliansk, forteller at hun er spent.

– Det gjelder å være på sitt beste. Det er klart jeg er spent, sier hun.

SPENT: Irene Cepuliene, Ginatautas Cepulis, Natalia Rogovska, Mantas Cepulis ser fram mot å gi folket litauisk polka.

SPENT: Irene Cepuliene, Ginatautas Cepulis, Natalia Rogovska, Mantas Cepulis ser fram mot å gi folket litauisk polka. Foto:

Irene Cepuliene, Gintautas Cepulis og Mantas Cepulis skal sammen med Natalia Rogovska danse litauisk polka. Sistnevnte skal gjøre det for første gang foran publikum, mens litauerne er mer rutinert.

– Det blir spennende, men jeg tror det blir veldig bra, sier Irene Cepuliene.

Opprinnelig skulle forestillinga blitt gjennomført i juni, men koronapandemien sørget for utsettelse. Instruktør Hilde Øien forklarer at publikum kan forvente seg energi og rørende øyeblikk.

– Her blir det mulighet til å drømme seg bort. Dette blir en festforestilling der vi skal feire mangfoldet vi har i Namsos. Vi har jobbet med musikk fra hele verden, og deltakerne har kommet med ideer fra sine heimland, sier Øien og legger til at husbandet for forestillinga består av Terje Tranaas, Stig Hollup, Harald Rossetnes og Eirik Øien.

– Prosessen det viktigste

I forestillingen deltar personer fra Litauen, Filippinene, Kongo, Uganda, Sør-Sudan, Brasil, Jemen, Syria, Norge og Tsjetsjenia.

I AKSJON: Instruktør Kristin Kjølstad.

I AKSJON: Instruktør Kristin Kjølstad.

Sangpedagog Kristin Kjølstad forteller at det har vært spennende å være med på prosjektet, og gleder seg til å se sluttresultatet.

– Produktet er en ting, men det er egentlig ikke det viktigste. Det er prosessen, og det som skjer når så mange forskjellige kulturer, unge og voksne, møtes, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken