Gå til sidens hovedinnhold

Estil og Kjus på tiur-jakt i Snåsafjella: – Du kommer aldri til å se meg i «Skal vi danse», men dette kunne jeg ikke si nei til

Artikkelen er over 1 år gammel

I desember i fjor dro skigutta Frode Estil og Lasse Kjus på jakt i Snåsafjella. Estil lot seg imponere av alpinlegenden – nå gleder den tidligere langrennskongen fra Lierne seg til se å resultatet av jakteventyret på TV.

SNÅSA: I TV 2 Zebra-programmet «Jakt: Lasse Kjus» slår tidligere alpinist og ivrig jeger, Lasse Kjus, følge med likesinnede gjester ut i naturen på jakt etter vilt og opplevelser. På gjestelista for programmet som vises denne våren, er blant annet Thomas Alsgaard, Pål Anders Ullevålseter og Lothepus.

I neste episode av programmet slår Kjus følge med skikongen Frode Estil på tiur-jakt i Snåsafjella. 48-åringen fra Lierne med i alt 13 OL- og VM-medaljer omtaler jaktseansen med Kjus som vellykket.

– Det ble en veldig fin tur i Snåsafjella, med fine turkamerater og flott natur. Det var dessuten min første gang på toppjakt også, så det ble lærerikt i tillegg, sier den tidligere skikongen fra Lierne om programmet.

Måtte se til heimbygda

Den nye tv-serien fra TV 2 Zebra hadde premiere 30. august, og så langt har fire av totalt seks episoder gått på lufta. Frode Estil dukker opp på skjermen kommende episode, som vises søndag denne uka.

– Jeg har sett diverse småklipp fra turen, og må si at det ser lovende ut. Vi var veldig heldig med været, noe som hjelper veldig når du driver med toppjakt.

Til sammen tilbrakte Kjus, Estil og filmteamet to døgn i Snåsa, hvor de også overnattet til fjells i ei tømmerhytte. Opptakene til programmet ble gjort i desember i fjor, på ulike steder i Snåsafjella.

– Jeg hadde egentlig satt et krav om at vi skulle dra til Lierne, men så ble vi enige om et kompromiss og landet på Snåsa. Men så lenge jeg så hjem til Li, så tenke jeg at det måtte være greit, humrer han og fortsetter:

– Nå blir det veldig spennende å se hvordan turen ser ut når det kommer på skjermen, sier Estil, som legger til at han har tenkt å se seg selv på tv søndag.

– Deltar ikke på hva som helst

Estil, som på ingen måte er kjent for å være linselus, takket ja til å delta fordi han mente dette var en sjanse han ikke kunne gå glipp av.

– Jeg var vel aldri den som var mest avslappet i TV-intervjuer og sånne ting, men jeg likte virkelig dette konseptet. Og heldigvis var det mest fokus på jakt, og jeg kan garantere at vi ikke får se lange seanser med monologer fra min side på søndag, ler Estil, og legger til:

– Det var utrolig artig å være med i programmet. Jeg ikke sier ja til hva som helst, og du vil kommer aldri til å se meg i «Skal vi danse», men dette kunne jeg ikke si nei til.

Estil lot seg også imponere over jaktinteressen til Kjus.

– Det overraska meg virkelig over hvor jaktinteressert Lasse er, en hobby som kanskje ikke alle forbinder med en tidligere alpinist fra Oslo vest. Jeg og Lasse har deltatt i OL sammen, men utover det hadde vi lite kjennskap til hverandre, og det var trivelig å bli bedre kjent, sier Estil.

Les også

Sjekk hvem som er Irlands sjef under skitouren

Jakt har betydd mye

På spørsmål om hvordan libyggen beskriver seg selv som jeger, slår han fast at han «aldri har vært en trussel mot bestandene», men er ikke i tvil at jakt alltid har betydd mye.

– Jeg har alltid satt pris på jakta, og da jeg var aktiv skiløper brukte jeg mye tid på rypejakt. Det å gå dagevis i fjellet ga meg utrolig mye, både på treningssida, men ikke mist at jeg fikk koble helt av, sier Estil og legger til at det har blitt mest elgjakt de siste åra.

Ski-duoen fikk i tillegg følge av kjentmann Christer Rognerud fra Snåsa. Rognerud er kjent som far i Villmarksfamilien.

Les også

Villmarksfamilien tar ett års pause for å nyte det gode liv i naturen

– Det var veldig artig å ha med Christer på tur. Det virka nesten som han han kjente til hver en beitebusk i kommunen, for han geleidet oss med enkelthet fram til der det satt fugl. Det ble en meget interessant opplevelse, sier Estil.

PS. Episode fem av «Jakt: Lasse Kjus», med Frode Estil, vises på TV 2 Zebra kommende søndag 20.30.

Kommentarer til denne saken