OVERHALLA: – Min første tanke var at det var glimrende. Saken som dere i NA hadde om han underbygget det jeg føler han står for som utøver. Det er en utøver som har tatt et valg for å bli en toppidrettsutøver, og som tar følgene av det, sier Prestvik, som gjennom sitt verv som leder av Overhalla ILs friidrettsgruppe har tatt del i prosessen som har endt med at Øvereng nå er ambassadør for «Idrett uten alkohol».

Tar konsekvensen

Fredrik G. Øvereng ble norsk mester på 400 meter i Bergen i fjor, og er etter Karsten Warholm Norges beste på distansen. Han står i tillegg for verdier som gjør klubben hans stolt.

– Ja, jeg synes det er strålende. Han har bestemt seg for å bli en god idrettsutøver, og han tar konsekvensen av det. Det er absolutt noe til etterfølgelse for andre som sikter samme veg.

Fredrik (21) skal fronte alkoholfri idrett: – Et tema som engasjerer meg

– Følger det med noen forpliktelser for dere som klubb at Øvereng har skrevet en slik avtale?

– Det står ikke noe i avtalen i seg selv. I friidrettsmiljøet vårt er det ikke noen utfordring med alkohol. Vi har jo også stort sett med yngre utøvere å gjøre. De over konfirmasjonsalder er jo ikke så mange, men også disse er dedikerte utøvere, sier han – og fortsetter.

– Samtidig vet vi jo at dette selvsagt er ungdommer, og noen velger å prioritere ungdomstida sterkere enn idrettstida, sånn vil det ofte være. Samtidig er det slik at de som vil mest, må være litt strenge med seg selv og gjøre noen offensive valg.

– Som Fredrik har gjort?

– Ja, for det å sikte mot toppidrett, handler om å gjøre noen offensive valg. Norsk idrett er full av det vi kan kalle «middelmådigheter», men de som vil bli god må gjøre slike avveininger. Fredrik står på mange måter for noe som er viktig å fronte, så ja, dette er glimrende, sier Ragnar Prestvik.