NAMSOS: Klokka 02:07 fikk politiet melding om at noen hadde hørt at det ble knust ei rute i Navarvegen i Namsos. Politiet dro til stedet, og fant etter hvert et knust vindu hos en bedrift.

– Vi prøvde å komme i kontakt med noen fra bedriften, men det har vi ikke klart, forteller operasjonsleder i politiet, Arnt Harald Aaslund.

Politiet sikret derfor vinduet.

– Fordi vi ikke har snakket med bedriften, er det for tidlig å si om det er skadeverk eller om noe faktisk er tatt.

Russefester

Klokka 00:08 i Namsos var det en russejente på en privatadresse som var gjenstridig, og hadde nok drukket litt for mye alkohol. De slet med å få henne inn. Jenta er heimetilhørende i Steinkjer, og det endte med at foreldrene kom og hentet henne.

Klokka 00:18 fikk politiet melding om støy fra en russebuss i Namsos. De fikk dermed et muntlig pålegg om å dempe seg eller flytte seg til en annen plass.

Finvær enn så lenge

Den siste finværsdagen for denne gang står for tur, før det blir et værskifte i morgen. Det vil i hele Namdalen være oppholdsvær og perioder med sol, men i indre strøk kan det komme litt regn på ettermiddagen i dag. På kysten vil det skye til på formiddagen.

I ytre strøk vil temperaturene ligge rundt 15 grader, mens i indre strøk mellom 13 og 15 grader.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Sørvest eller vestlig bris. Fra i formiddag enkelte regnbyger, i kveld overgang til regn.

Gress- og lyngbrannfare.

Enn så lenge er det fortsatt gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i Namdalen og Bindal til det kommer nedbør av betydning. Vegetasjon kan for øyeblikket lett antennes, og som kan gå utover store områder.

Det er derfor anbefalt å være forsiktig med åpen ild, og følge myndighetenes instruksjoner.

Trafikkmelding

I dag mellom klokka 08:00 og 20:00 vil det foregå vegarbeid på strekninga fv. 7050 Meosen bru (rundkjøring) til fv. 7050 Meosen i Overhalla. Vegen blir stengt i tidsrommet arbeidet pågår.

28 sauer drept i ulveangrep

Natt til lørdag ble 28 sauer drept i et ulveangrep på en gård i Aremark kommune i Viken. Statens naturoppsyn var på lørdag å gjorde undersøkelser på gården, fortalte dem til NRK.

Foruten de 28 sauene, har to blitt avlivet. Det er også en del som er savnet.

Ordfører i Aremark, Håkon Tolsby (Sp) beskriver som den største dyretragedien kommunen har hatt.

(NTB)

Mer fra NA

I fjor knakk installasjonen Vinsjan på kaia sammen etter bare seks år. Men stor dugnadsinnsats har det bidratt til at monumentene igjen har reist seg.

16-åringene får skryt av politiet etter at de bidro i leteaksjonen etter den savnede kvinnen i Namsos natt til søndag. De beskriver det som bra å ha hjulpet til.