Gå til sidens hovedinnhold

Ett tilfelle av det britiske muterte viruset er nå påvist i Trondheim

(Trønder-Avisa) TRONDHEIM: Trondheim kommune melder lørdag at ett tilfelle av det muterte covid-19 viruset fra Storbritannia nå er påvist hos en person med opphold i Trondheim.

Den smittede med det muterte viruset har ankommet Trondheim fra Storbritannia for over to uker siden. Vedkommende har etter ankomst til Trondheim vært i trygg og korrekt isolasjon.

Denne personen er nå friskmeldt, melder kommunen.

Trondheim kommune mener de har full kontroll på smittesporing rundt dette enkelttilfellet, og det er ikke påvist spredning av det muterte viruset.

– Det er ingen personer vi mistenker at kan være smittet av denne personen. Sjansene er små, siden det nå er to uker siden vedkommende ankom Trondheim, opplyser helse- og velferdsdirektør i Trondheim kommune, Helge Garåsen, til Nidaros.

Garåsen sier til Adressa at kommunen sendte inn spesifikt denne testen til Folkehelseinstituttet (FHI) fordi personen kom fra Storbritannia for over to uker siden.

– Vi har ventet på det, og dette tilfellet viser at systemet funker godt. Her kom en person til landet, testet seg og gikk i innreisekarantene og isolasjon. Her har alt foregått til punkt og prikke, og det er i seg selv en gladnyhet, sier Garåsen.

Kommentarer til denne saken