Gå til sidens hovedinnhold

Etter 1.000 gjennomførte tester, berømmer kommuneoverlegen innsatsen: – Et godt samarbeid har ført til at vi har slått ned utbruddet

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommuneoverlege Anita Carlson berømmer innsatsen etter koronautbruddet 27. oktober.

NAMSOS/OVERHALLA: – Et Covid-19-utbrudd er slått ned – godt samarbeid er suksessfaktoren, sier Carlson.

– 27. oktober fikk vi meldt én positiv Covid-19-test tilknyttet Overhalla kommune. Etter hvert ble én positiv Covid-19-test til åtte bekreftede tilfeller i Overhalla. Namsos kommune fikk til sammen mange hundre personer i karantene, men ingen bekreftet smittede, forteller kommuneoverlegen.

De siste prøvesvarene som ble mottatt fredag, viser at alle testene fra videregåendeelevene som ble retestet tirsdag og onsdag er negative.

– Etter cirka 1.000 gjennomførte tester, og etter å ha hatt mange innbyggere i karantene, står vi der og kan si at vi har slått ned utbruddet. Vi har jobbet etter TISK-prinsippet, som vil si testing, isolering, smitteoppsporing og karantene. Her har det vært mange i sving, og innsatsviljen har vært stor. Viljen til å la seg teste har vært like stor. På lik linje med at koronaviruset ikke bryr seg om kommunegrensene, så har også vi jobbet på tvers av kommunegrensene. Det har vært lange kvelder, men stemninga har vært god. Alle har vi hatt et felles mål – slå ned utbruddet, sier hun,

Carlson skryter av jobben som er lagt ned for å lykkes, og sier de har vært avhengig av informasjon fra de som er blitt smittet og andre aktører.

– Her har vi alle dratt lasset i samme retning, og det er en viktig faktor for det endelige sluttresultatet. Jeg vil spesielt trekke fram ungdommene som har vært gode til å gi oss den informasjonen vi trenger, for å kunne sette riktige personer i karantene, sier Carlson.

– Det har vært mange følelser i sving hos de som har vært berørt av utbruddet, enten om de har vært smittet eller vært i karantene. Det er normalt. Alle av oss kan plutselig havne i en slik situasjon, verdensbildet er preget av dette nå. Summen av tiltakene og samarbeidet, gjorde at vi klarte å slå ned utbruddet. Allikevel er det særdeles viktig at vi ikke glemmer det viktige budskapet om at smittevernreglene må følges, sier hun.

– Jeg vil med dette takke alle sammen for innsatsen i denne omgang, legger hun til.

Kommentarer til denne saken