SKAGE: Brannvesenet i Namsos og Overhalla rykket ut etter melding om en brann i en bolig på Skage like før klokken 22 torsdag kveld.

Brannvakta bekreftet til NA at det er en brann i en bolig, og at de er på veg til stedet.

På X melder Politiet i Trøndelag at det er melding om røykutvikling. En ambulanse på stedet ser røyk, men ikke flammer. Politiet og brannvesenet er straks på stedet, melder politiet klokken 22.01.

Like etterpå melder politiet at alle beboere skal være ute av huset.

NAs journalist på stedet bekrefter klokken 22.15 at det er røyk som kommer ut av huset, men at det ikke er synlige flammer eller utvendige skader. Brannvesenet har tatt i bruk en lift for å få oversikt på omfanget. Ved 22.20-tiden foregår det slukking fra taket av boligen.

– Fire personer gjort rede for

– Vi vet ganske lite, det vi vet at det har vært røykutvikling. Vi vet at de som bor i huset er gjort rede for. De er ikke spesielt berørt av brannen, utover de materielle skadene, forteller innsatsleder Tore Strøm i Politiet til NA klokken 22.30.

En familie på fire personer skal ha oppholdt seg i huset da det begynte å brenne.

– Vi har evakuert et nabohus på grunn av røyk. Vi anser at brannvesenet har kontroll og at det ikke er fare for spredning, forteller Strøm.

Brannen slukket ved 23-tiden

Ved 23-tiden torsdag kveld oppsummerer innsatsleder for brann, Ole Einar Børstad, det som har skjedd:

– Situasjonen er at det er kontroll på plassen og brannen er slukket. De i huset er uskadd og kom seg ut på egen hånd. Vi driver med utluftning, og vil ha vakt utover natta, på grunn av faren for oppblussing.

– Boligen er kraftig røykskadd og ikke beboelig slik det er nå, forklarer Børstad.

Brannvesenet fra både Namsos og Overhalla rykket ut med et stort mannskap.

Vi hadde brannliften fra Namsos i tillegg til våre enheter fra Overhalla, forklarer Børstad.

– Det var kraftig røykutvikling i boligen da brannvesenet ankom stedet. Røyken var i hele huset. Men det var ingen synlige flammer, forteller Børstad.

– Vi kjenner ikke til årsaken til brannen, det må vi gjøre undersøkelser for å finne ut av, fastslår Ole Einar Børstad.