Satser på sjøkreps

I 20 år har Vidar Sørensen fisket både krabber og skrei. Nå ønsker han mer tid med familien, og satser derfor på en ny retning innen fiskebransjen.

Nylig begynte han med krepsefiske utenfor Bangsund, og håper at dette er en råvare namdalingene nå ønsker å kjøpe. Men fangsten så langt er han uansett fornøyd med.

Det er jo litt vanskelig å vite hva man skal forvente, men så langt må jeg si at jeg er godt fornøyd.

Vidar Sørensen

Superklipperen Martin

Ikke mange har klipt like mye gress som Martin Dammerud (27) har gjort i løpet av livet. Fem dager i uka klipper han gress rundt om på kirkegårdene i Namsos kommune. Jobben som plenklipper har han hatt fem somre på rad.

I løpet av årene har han perfeksjonert teknikken, og utfører jobben raskere enn de aller fleste hadde turt og greid.

Om sommeren, når det er finvær, har jeg vanskelig med å se for meg finere arbeid.

Martin Dammerud

Ferieparadiset

I storhetstida var Skorovas et aktivt gruvesamfunn med 700 innbyggere. Nå har det blitt ferieparadiset for over 400 trøndere.

To av dem som stortrives i den gamle gruvebygda, er Bjørg Wik og Tore Laksholm. De kom til bygda første gang i 1987, og så å si med en gang slo de til og kjøpte en av de 120 arbeiderboligene.

Finner ikke finere plass å feriere enn i Skorovas. Uansett tid på året. Vi har funnet vårt eldorado på jord.

Bjørg Wik og Tore Laksholm

Jakter på nye perler

Stolpejakta har kommet til Namdalen, og namsosingene Margrete Trebostad og Lars Børre Lien har blitt helt hekta på den nye farsotten.

Etter at 150 stolper ble satt ut rundt omkring i Namsos kommune tidligere i sommer, har namsosduoen stort sett vært på tur hver dag. Det har gitt dem mange fine, nye opplevelser.

Du blir kjent med heimplassen din på en helt annen måte. Vi har vært på mange spennende steder som vi tidligere ikke har visst om.

Margrete Trebostad

Scoret sitt første mål

Namsosingen Ruben Kristensen Alte var med i troppen da Ranheim møtte Åsane på bortebane lørdag. I det 59. minutt ble han byttet inn.

På sin første ballberøring i kampen satte han inn 3-1-målet for Ranheim, et resultat som også sto seg til kampslutt. Scoringen var Altes første for blåtrøyene.

Dermed fikk trondheimslaget tre viktige poeng, og klatret opp til sjuendeplass på tabellen.