FLATANGER: Bjørnen som det har vært jaktet på i Flatanger og Namdalseid de siste dagene, ble felt på Sverkmo ved Osen-veien fredag formiddag.

Det var Flatangernytt som først meldte om hendelsen.

Øivind Strøm i Flatanger kommune opplyser til nettstedet at bjørnen ble sett ved Gravhaugen på grensa mellom Flatanger og Namsos kommuner torsdag ettermiddag. Skadefellingslaget brukte hund som fulgte sporene etter bjørnen, som beveget seg i retning Osen-vegen.

– Den ble felt fredag formiddag på Sverkmo, sier Strøm.

Leder Magnar Sivertsen i skadefellingslaget i Flatanger sier at kommunen fikk fellingstillatelse på bjørnen mandag, etter funn av ferske kadaver. Men da bjørnen i Snåsa ble skutt mandag kveld, ble fellingstillatelsen trukket tilbake. Tirsdag fikk kommunen på nytt fellingstillatelse, etter en ny vurdering.

– Vi har jaktet på ham siden. Men torsdag morgen ble det på nytt funnet ferske kadaver i Oksdøla, ved Tøttdal i Namsos kommune. Hundene kom da raskt på sporet av bjørnen, sier Sivertsen.

Han forteller at bjørnen har revet sau i Flatanger og Namdalseid lenge. Totalt er det funnet rundt 30 kadaver.

– Vi hadde bjørnen i syne i går, men da slapp den unna. Hundefolka fulgte etter bjørnen i hele natt, og har gjort en kjempejobb. Den ble skutt i los fredag formiddag, og døde momentant, forteller Sivertsen.

Han har ikke selv vært på fallstedet ennå, men sier at bjørnen ifølge rapportene skal være mellom 220 og 240 kilo.

– Det er en stor hannbjørn, sier Sivertsen.