Gå til sidens hovedinnhold

Fergesambandet Vennesund-Holm åpen for trafikk

Fergesambandet på fylkesveg 17, Vennesund – Holm har i over et døgn vært innstilt på grunn av tekniske problemer. Fredag ettermiddag er det imidlertid åpent igjen

BINDAL: Torghatten trafikkselskap meldte torsdag formiddag at ferga som trafikkerer strekninga Vennesund – Holm på fylkesveg 17 er innstilt inntil videre. Fredag ettermiddag melder de at sambandet er tilbake i rute. Suppleringsruten er imidlertid innstilt inntil videre og det vil være redusert kapasitet på sambandet.

Det var torsdag klokka 12:29 at Torghatten trafikkselskap meldte at fergesambandet ble stengt utover dagen. Passasjerer ble oppfordret til å kjøre Tosenveien til/fra E6.

Årsaken til instillingen er at suppleringsferga MF «Lysingen» hadde fått varmgang i motoren og har nødkjørt til Holm fergekai og okkuperer en av båsene der.

– Værsituasjonen gjør at vi ikke kan legge til med hovedferga MF «Heilhorn» i den andre båsen på Holm, sier driftssjef Jarle Rodal i Torhatten trafikkselskap til NA

Rodal forteller at de har rekvirert slepebåt for å få fjernet MF «Lysingen» fra Holm fergekai slik at fergesambandet kan gjenopptas. De forventet at slepebåt var på plass tidlig torsdag kveld.

Slik gikk det ikke. For torsdag kveld meldes det at det ikke lar seg gjøre å få tauet ferga ennå.

– Det er gjort en vurdering av forholdene, og det viser seg at det ikke er mulig å starte tauinga per nå på grunn av været. Dette medfører at sambandet er stengt inntil videre. Fartøyene blir værende stand by i området og vil starte tauing så snart det er mulig, skriver Reis Nordland.

TIPS OSSTlf: 74 21 21 00 - SMS: NATIPS til 2005 - Send tips/video/bilder

Kommentarer til denne saken