Operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund informerer om en patrulje som kontrollerte et UTV-kjøretøy ved parkeringsplassen på Ytre Namdal videregående skole klokken 21.01 torsdag kveld.

– Ungdom hadde sladdet på en parkeringsplass, og patruljen snakket med en 16 år gammel sjåfør. Det blir trolig opprettet en sak, etter vegtrafikklovens paragraf 3. Det er ikke gjort noe førerkortbeslag på nåværende tidspunkt, forteller Aaslund.

Like før klokken 18.00 torsdag kom det melding om en bil som hadde kjørt av vegen på FV763 i Snåsa. To personer i 80-årene var involvert. Begge ble tatt hånd om av ambulanse på stedet og virket ikke å være alvorlig skadet. De ble sendt til Levanger sykehus for nærmere sjekk. Det skriver politiet i Trøndelag på twitter.

Trøndelag

I Trondheim rykket nødetatene ut etter melding om brann i en bygård på Øvre Møllenberg. Brannvesenet opplyste om mye røyk på stedet. Årsaken var tørrkoking, og alle fikk flytte inn igjen etter endt utlufting. Det blir opprettet sak. Det skrev politiet i Trøndelag på twitter klokken 23:52.

I Stjørdal rykket nødetatene ut til melding om brann i en leilighet. To personer ble tatt ut av leiligheten, og det var mye røyk inne etter en avglemt pizza i ovnen. Det opprettes sak på forholdet, skriver politiet i Trøndelag klokken 00:32.

Klokken 06:58 skriver politiet at en tømmerbil på E14, vest for Hegra, har revet ned et større elektrisk skilt som ligger over vegbanen. Ingen er skadet, men det er trafikale problemer på stedet. Vegtrafikksentralen er varslet. Manuell dirigering på stedet.

Været

I dag ser det ut til å bli noen minusgrader kaldere enn det har vært meldt om tidligere i uken. På gradestokken i Midtre Namdal ser det ut til at temperaturen vil strekke seg fra 4 til 9 minusgrader i løpet av dagen. I Ytre Namdal vil det bli et par grader mildere. I Indre Namdal vil det bli fra 14, og helt opp mot 21 minusgrader enkelte steder. Det melder Yr.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag fredag: Østlig liten kuling utsatte steder, kan hende stiv kuling på kysten, minkende til frisk bris utover ettermiddagen. Kan hende litt snø i sørlige grensetrakter, for øvrig lettskyet oppholdsvær.

Hos NA i dag

Gjennom 37 år i yrket som ambulansearbeider har Arill Hines behandlet mang en pasient med hjerteinfarkt. Under en treningstur på sykkel i fjor høst var 58-åringen selv nær ved å miste livet.

Les også

Arill (58) har bidratt til å berge flere liv, men så fikk han selv problemer: – Kollegene ga meg livet i gave

Kommunedirektøren i Namsskogan forslår å legge ned både Trones skole og barnehage og barnehagen på Brekkvasselv før skolestart høsten 2023.

To personer er mistenkt for å ha tent på det eldre trehuset som gikk tapt i storbrannen i Rørvik sentrum om kvelden onsdag 11. januar.

Andre nyheter

Forsvaret i Canada melder om observasjon av en spionballong og sier dens bevegelser blir sporet, noen timer etter at USA meldte om det samme.

– Canadierne er trygge og Canada jobber for å sikre luftrommet, inkludert med overvåking av en mulig hendelse nummer to, skriver forsvaret i en uttalelse. Det skriver VG.

En buss med 22 passasjerer har sklidd av vegbanen på E22 i Hörby i Skåne i Sverige. Fire personer er alvorlig skadet, og sju personer har lettere skader, ifølge politiet. Det skriver Aftonbladet.

Snøvær har skapt trafikktrøbbel over store deler av Vestlandet fredag. Klokken 05.45 sto sju vogntog fast på E39 i Lund i Rogaland. Årsaken skal være snøslaps i veibanen. Det er fortsatt mulig for personbiler å passere. Klokken 06.30 er det kun ett vogntog igjen.

Vegtrafikksentralen Vest skriver fredag morgen at det snør så kraftig at de sliter med å holde veistandarden flere steder, skriver TV 2.