Gå til sidens hovedinnhold

Finn – en modig mann. Hva så med ledelsen i Coop Midt-Norge?

Finn Pedersen sto i tv-studioet som en rutinert debattant uten nerver. Han stilte opp hos Fredrik Solvang i «Debatten» tirsdag kveld for å debattere lønns- og pensjonsutviklinga i Coop-Midt-Norge. Ingen i ledelsen ville møte namsosingen til debatt i NRK.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Administrerende direktør Torbjørn Skei i Coop Midt-Norge og styreleder Lisbeth Bull Husby takket nei. Det samme gjorde hovedtillitsvalgt.

Finn Pedersen tilhører generasjonen som vokste opp med at det var et klart valg i familiene hvor de skulle handle. Det var på Samvirkelaget. For mange bunnet det ut i fellesskapstankegangen i fagbevegelsen. Finn har brukt mye av sitt liv til, og da mye av fritida, på å være med og utvikle Coop-butikkene. Blant annet som styreleder i Coop Namsos. Hans engasjement og tankegods passer ikke lenger inn hos Coop. Etter 30 år som medlemstillitsvalgt ble han vraket. Ettersom han, etter eget utsagn, stilte Coop-ledelsen ubehagelige spørsmål og ikke ville være en av nikkedukkene.

Samvirkelagene har en historie helt tilbake 1800-tallet. På vegne av medlemmene skulle en sørge for at de fikk gunstige avtaler og priser. Denne forretningstankegangen har overlevd i Norge og kjeden framstår som veldrevet og framtidsrettet. Drar en på landsbygda er det også langt større sjanse for at du treffer på enn Coop-butikk enn Rema 1000.

Coop Midt-Norge har masse folk i arbeid og tallene på bunnlinja maner fram bildene av de feiteste smilene fra Bør Børson, da «pengan» vokste til himmels. Forskjellen er åpenbar. Coop Midt-Norge er bunnsolid. Hele 248.000 medlemmer har Coop Midt-Norge. Da må de ha gjort mye rett. Mer enn å være noen kroner billigere på middagspølser enn konkurrentene nå og da. Men nå er det er nok flere enn Pedersen som stusser:

For hvorfor skal administrerende direktør ha en avtale om, på frivillig basis, å fratre ved 62 år med en livsvarig pensjon som utgjør to tredeler av sluttlønn? Etter at regnskapet var gjort opp i 2019 utgjorde det en årlig pensjonsutbetaling på 3,332 millioner kroner. Pluss fem millioner i årslønn.

Den det gjelder henviser pressen til årsmeldinga hvor alt rundt hans betingelser er offentlig. Det er et svar vi har sett tidligere. Det virker som en har bestemt seg for å sitte stødig i båten og la den friske brisen gå over av seg selv. Til folk blir opptatt av noe annet å snakke om.

Det har over tid utviklet seg en tese i privat og offentlig sektor, at direktører fortjener høy lønn fordi markedet bestemmer om selskapene får tak i de dyktige folka eller ikke. Snittlønna i de 100 største selskapene i Norge er på sju millioner kroner. Direktørene vil ikke snakke om sin egen lønn og henviser til sitt styre. Nå vil heller ikke styrene snakke til offentligheten.

Styreleder Bull Husby i Coop Midt-Norge stilte ikke opp i «Debatten». Det kunne heller ikke styreleder Olaug Svarva i DNB, for å kommentere lønnshoppet på noen millioner kroner til konsernsjef Kjerstin Braathen.

Som ikke det var nok, kunne ikke NHO-direktør Ole Erik Almlid møte i NRK-programmet heller for å utdype hva han mente med at du, jeg, sykepleiere, snekkere, renovasjonsarbeidene, lærere osv. må være forberedt på en nedgang i reallønna.

NHO-direktøren mente at det ikke var gjenstand for offentlig interesse å debattere slikt på en tirsdags kveld. Slikt vil han vente med til motparten kom til forhandlingsbordet. Han sto for noe helt annet som en pågående journalist og redaktør. Nå skal det sies at Almlid ellers ikke unnviker det offentlige rom. Det var bare så overraskende.

Likevel er det betenkelig at maktpersoner av forskjellige årsaker finner det hensiktsmessig å ikke stille i offentlig debatter. Eller er det fordi journalist Solvang alltid borrer til han får et svar på direkten? Det er ikke enkelt å stå der uten rådgivere, men dette bør de takle, til slik en lønn.

Det handler ikke om misunnelse når Finn Pedersen vil løfte fram og debattere lønnsutviklinga til Coop-direktørene. Ingen er ute etter å henge ut dyktige folk som gjør en god jobb. Men er det slik at lønns- og pensjonsordningene til Coop-direktøren bidrar til å svekke samvirket som system? som Torgeir Strøm (SV) uttalte til T-A. Hvem kan svare best på det, Lisbeth Bull Husby?

«Folket bygger landet» synger Ulf Lundell. Folket, som bygger landet, blir også sultne og vil nok fortsette å handle på Coop-en. For de er jo medlemmer og eierne får utbytte, noen prosenter av årets handel.

«Det er ikke noe annet enn rabatt», sa Finn Pedersen til Fredrik Solvang.

Er det ikke noe mer, Torbjørn Skei?

Kommentarer til denne saken