Gå til sidens hovedinnhold

Fire klassetrinn settes i karantene etter nye smittetilfeller i helga

Lørdag ble det påvist fem nye tilfeller av koronasmitte i Grong. Alle de nye smittetilfellene er husstandsmedlemmer til tidligere smittetilfeller tilknyttet Rønningen barnehage, melder Grong kommune søndag.

GRONG: På bakgrunn av de nye smittetilfellene velger nå Grong kommune å sette flere klassetrinn ved Grong barne- og ungdomsskole i karantene. Dette gjelder 1., 3., 4. og 5. klasse, som nå skal ha hjemmeundervisning til 31. januar. Foresatte får informasjon direkte fra skolen.

– Det presiseres at forskning viser at barn spiller liten rolle i smittespredning, og vi har hatt dialog med FHI om dette. Derfor er det bare barna og lærerne som er i karantene, ikke deres husstander. På Rønningen barnehage satte vi også husstandene i karantene fordi det der var flere voksne som var smittet, skriver kommunen i ei pressemelding.

Ikke mistanke om mutert virus

Det er ikke mistanke om at smitteutbruddet denne uka har noen sammenheng med den muterte virusvarianten.

– Ved smittesporing har vi ikke fått mistanke eller indikasjoner om at det dreier seg om mutert virus. For sikkerhets skyld er tester sendt til analyse.

Nå planlegges det testing av alle nærkontakter som er i karantene, og alle som skal testet får beskjed.

Kommunen ber også om at husstandene til barna følger anbefaling fra Grong kommune og tester seg også ved tegn til luftvegsinfeksjon.

– Betryggende

Som en følge av siste tids smitte i kommunen vil Frivilligsentralen stenges, og sykeheimen er fremdeles stengt.

Ordfører Borgny Grande sier følgende om situasjonen i kommunen.

– Det er testet mange personer de siste ukene i Grong. Det er betryggende at all testing viser at de smittede er nærkontakter til allerede smittede, sier hun.

Les også

– Vi jubler for hvert negative testsvar som tikker inn fra St. Olavs

Kommentarer til denne saken