Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Grong

Mandag formiddag melder Grong kommune at det er registrert fire nye tilfeller av koronasmitte i kommunen.

GRONG: De smittede er nærkontakter til de to smittetilfellene som ble kjent i helga.

Kommunen jobber nå med smittesporing, og 2. og 10. klasse ved Grong barne- og ungdomsskole testes og er satt i ventekarantene til testsvar foreligger.

– Grong kommune opplever at smittesituasjonen i kommunen er noe uavklart. For å være på den sikre siden anbefaler vi at alle fritidsaktiviteter for barn og unge utsettes til vi får bedre oversikt over situasjonen. Det ventes svar på tester tirsdag og onsdag, skriver kommunen.

Det understrekes at dette ikke er en lokalforskrift eller pålegg, men en anbefaling. Det er opp til idrettslag og foreninger hva de ønsker å gjøre.

Smitte med tilknytning til sykeheimen

Det var søndag at to personer testet positivt på covid-19 i Grong. I forbindelse med smittesporing er det avdekket tilknytning til sykeheimen i Grong avdeling Solsia, melder Grong kommune mandag formiddag.

– Beboere ved avdelinga er fullvaksinerte. Det er utført testing på beboere og ansatte. Foreløpig er det ikke påvist ytterligere smitte, skriver kommunen.

Les også

To nye smittetilfeller i Grong

Innfører besøksrestriksjoner

Fram til at det er gjennomført andregangs test er det innført besøksrestriksjoner ved avdelinga. Andre nødvendige smitteverntiltak er også iverksatt.

– Ettersom alle beboerne ved sykeheimen er fullvaksinerte og at det ikke er påvist ytterligere smitte, vurderes situasjonen som oversiktlig.

Det er ikke relasjoner til andre avdelinger ved sykeheimen.

Kommentarer til denne saken