Fire nye smittetilfeller i Namsos søndag

Namsos kommune har søndag fire nye bekreftede tilfeller av koronasmitte. 

DEL

NAMSOS: De smittede er nærkontakt og hustandsmedlemmer til påviste tilfeller i det pågående smitteutbruddet i kommunen, og satt dermed i karantene da de ble testet.

Smittesporing er avsluttet og alle nærkontakter satt allerede i karantene. Smitteutbruddet i Namsos kommune har nå 30 bekreftede tilfeller, opplyser Namsos kommune.

Opplever fortsatt situasjonen som oversiktlig

Kommuneoverlege Anita Carlson sier helga har gått slik de hadde håpet.

– Alle de 90 hurtigtestene til elever og ansatte som ble satt i karantene torsdag var negative. Dette understøtter Folkehelseinstituttets nyere forskning om at barn i barneskolealder sjelden viderefører koronaviruset på skolene, sier kommuneoverlegen.

Hun sier videre at det fortsatt er noen nye smittetilfeller knyttet til utbruddet, men at dette er som forventet.

– Mange har blitt testet, både ved hurtigtester og ordinære tester, i løpet av helga, og ventetida til testing er nå kort.

Utholdenheten blir avgjørende

Ordfører Arnhild Holstad deler samme oppfatning.

– Det jobbes intenst med å hele tiden være i forkant og kunne forebygge ny smitte. Noen ganger kan jeg, som mange andre, ønske at vi kunne komme med en rask oppskrift på hvordan vi kan bekjempe dette viruset. I stedet håper jeg nå alle har god utholdenhet og særlig følger disse rådene som har blitt gitt hele tida: Hold avstand og reduser antall nærkontakter. Så lenge vi alle følger smittevernrådene, vil vaksinen etter hvert gjøre det mulig å leve mer normalt igjen, sier Holstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken