Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smittetilfeller i Nærøysund – skoler rammet: – Viktig at syke barn holdes hjemme

I løpet av det siste døgnet har det blitt bekreftet fire nye positive koronatester i Nærøysund kommune. Disse har ikke tilknytning til smitteutbruddet den siste uka.

NÆRØYSUND: På bakgrunn av det pågående utbruddet kommer kommuneledelsen med en oppfordring til befolkninga.

– Når vi har smitte i kommunen, og generell høy smitte på landsbasis, må alle ha fokus på smittevernreglene. Det er fortsatt slik at vi skal holde minst en meters avstand i offentlig rom og at man må teste seg dersom man har symptomer, sier ordfører Amund Hellesø.

Det er nå registrert 28 smittetilfeller i Nærøysund den siste uka, og det siste smittetilfellet berører tiende klasse ved Kolvereid skole. Elevene der følges opp med testing, opplyser kommunen. Elevene på trinnet har tatt koronatest fredag, og må følge opp med hjemmetest søndag, samt ny test tirsdag.

En klasse på Ytre Namdal vgs. er også berørt og testes i dag, samt lørdag og mandag.

Til tross for det nye smittetilfellet tilknyttet skolen, følger kommunen nasjonale retningslinjer og innfører ingen andre tiltak i skolene nå.

– Samtidig er det viktig at syke barn må holdes hjemme fra skolen fram til negativ test foreligger. Dette vil bidra til å stoppe eventuell smittespredning, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.

Nærøysund ligger for øvrig godt an i vaksineringa, og 91,4 prosent av befolkninga over 18 år har nå fått minst en dose. 82,1 prosent har fått begge dosene. I tillegg er nå så å si alle 16- og 17-åringene i kommunen som har takket blitt vaksinert med en dose.

Torsdag åpnet regjeringa opp for å vaksinere 12-15-åringer. Nærøysund tar sikte på å starte opp vaksinering av denne aldersgruppa fra og med neste uke.

PS: I den første versjonen av saken sto det at det var to nye smittetilfeller i Nærøysund, ved én skole. I etterkant av publisering kom kommunen med nye opplysninger, som nå er med i den oppdaterte versjonen av saken.

Les også

Fire nye smittetilfeller i Nærøysund – 24 totalt i det siste utbruddet

Les også

Ni nye smittetilfeller i Nærøysund

Kommentarer til denne saken