Luksus på fjellet

Helt siden Maria Haldorsen og Eivind Fiskum begynte å sette i stand bygningene på det gamle setertunet på Høylandet, har de sett store muligheter for turisme i den flotte ramma, og ikke minst utsikten, som setra byr på.

Derfor bestemte de seg for å skaffe en Arctic Dome – et igloformet luksustelt med store vinduer. Nå er teltet på plass, og snart kan de ta imot gjester for overnatting.

Her kommer man virkelig tett på naturen, samtidig som man kan ha det komfortabelt.

Maria Haldorsen

Kunne endelig komme tilbake til ferieparadiset sitt

Naturen og landskapet har dratt det tyske ekteparet Rosvitha og Hans-Georg Bautz til Namdalen i flere tiår. I fjor var første gangen på 49 år at Hans-Georg ikke hadde tilbrakt sommeren i Botnan.

Nå er de endelig tilbake til deres ferieparadis ved Blikkengfjorden, og drar ikke heim igjen før i midten av august.

Så lenge jeg kan kjøre og gå vil jeg komme hit.

Hans-Georg Bautz (85)

Topp stemning på festival

Til tross for regn og vind ble den første utgaven av sommerfestivalen på Leka brygge en suksess. Rundt 250 publikummere hadde tatt turen til festivalens første dag i går.

Da det lokale bandet Röst gikk på scenen, ble det for alvor liv blant de oppmøtte – og publikum var strålende fornøyd. Det var også arrangøren, som forteller at det ga mersmak.

Dette gjør vi fordi vi ønsker å skape liv og røre, og neste år kommer vi til å satse enda mer.

Lasse Sørli, arrangør

– Irritert og skuffa

På blåbærtur i Vemundvik fant Arnljot Hansen noe helt annet enn han håpet på å finne.

Inne i skogen lå det masse søppel som han fortviler over at noen har lagt fra seg ute i naturen.

Det er så mange flinke folk som er dyktige på å rydde etter seg, og derfor er det så synd at det er noen som oppfører seg sånn som dette og overhodet ikke tar ansvar.

Arnljot Hansen

Vil skape mer liv og røre

Den gamle småbåthavna på Statland ble totalødelagt under raset i 2014. Tre år senere var ei ny båthavn på plass, og nå er også Statland Båtforening i full sving med å bygge et nytt drivstoffanlegg på kaia.

Nå ønsker båtforeninga å få opp besøkstallet igjen med sitt nye, attraktive drivstofftilbud – som åpner i løpet av juli.

Om man er i området og trenger drivstoff har det vært slik at man må dra et godt stykke til nærmeste drivstoffanlegg, så dette er det flere som har etterspurt.

Bjørnar Blengsli, leder i Statland Båtforening