Vinmonopolet har bestemt at det skal etableres fem nye utsalgssteder i landet i løpet av 2022.

Overhallaordfører Hege Kristin Kværnø Saugen (Sp) sier til NA at etableringa vil berike Overhalla og styrke sentrum. Dessuten har hun nok rett i at et eget polutsalg vil bidra til å stoppe noe av handelslekkasjen, og da spesielt til Namsos.

Da smaker det derimot mindre godt av beslutninga fra Vinmonopolet om å ikke opprette et polutsalg i Flatanger kommune. Det er ikke første gangen dette skjer, og oppleves av mange som forskjellsbehandling. Det er et poeng at 98 prosent av landets befolkning har et polutsalg innen tre mils kjøring. De aller fleste i Flatanger må kjøre det dobbelte for å komme til Namsos.

Vinmonopolet legger vekt på handelsomsetning og det eksisterende næringstilbudet der de skal etablere seg. De har tilsynelatende hoppet bukk over at Flatanger har status som turistkommune. Det innebærer at Spar Flatanger og Coop Vik kan ha søndagsåpent. Denne statusen har de ikke fått uten grunn.

Flatanger kommune framstår som en av de mest spennende steder i Trøndelag å besøke. Derfor kommer det turister fra inn- og utland på opplevelsesferie. Fra ørnesafari, til utfordringer i en av verdens beste klatreområder, ikke minst i Hanshelleren. For ikke å glemme havfiske. Disse aktivitetene genererer inntekter og tilreising Vinmonopolet umulig kan ha lagt særlig vekt på.

Dessuten er Flatanger kommune en av de største hyttekommunene i Namdalen. Hyttefolket legger igjen store summer i kommunen, året rundt.

All denne virksomheten, og ikke minst den enorme næringslivsveksten knyttet til den blå havbrukssektoren, har ført til planer om å sette i gang et spektakulært hotellprosjekt på Lauvsnes med byggestart neste år. Dette kommer selvsagt uavhengig et vinmonopolutsalg.

Fortsatt kan innbyggerne bestille polvarer på nettet og hente i lokalbutikken. Det er ikke et fullgodt tilbud for innbyggerne i en vekstkommune i Trøndelag. Oppfordringa til Flatanger blir: Denne kampen må de ikke gi opp.