Gå til sidens hovedinnhold

Flere klassetrinn satt i ventekarantene etter to nye smittetilfeller i Namsos

Fem klassetrinn på Høknes Barneskole i Namsos er satt i karantene etter at det mandag er påvist to nye smittetilfeller i kommunen. Tirsdag går alle skoler og barnehager i kommunen over i gult nivå.

NAMSOS: Mandag ettermiddag melder Namsos kommune at to barn i Skoglyvegen barnehage har testet positivt på andre koronatest. Flere trinn ved Høknes barneskole og et fotballag er nå satt i ventekarantene. Alle skoler og barnehager i Namsos kommune går over i gult nivå igjen fra og med tirsdag 1. juni.

Gult nivå

Barn og ansatte ved to kohorter i Skoglyvegen barnehage er nærkontakter til smittetilfellet som ble rapportert lørdag 22. mai, og har etter dette sittet i smittekarantene. Det er to av disse barna som nå har testet positivt på andre koronaprøve.

Alle øvrige barn har testet negativt på andre koronatest.

I tillegg har to ansatte/studenter testet seg for andre gang i går, og disse vil få svar på sine koronatester i kveld eller i morgen. Ingen av disse har symptomer.

Kommuneoverlegen har etter en helhetsvurdering besluttet at alle skoler og barnehager i Namsos kommune går over i gult nivå igjen fra og med i morgen tirsdag 1. juni. Dette betyr blant annet gjeninnføring av kohorter.

Et fotballag i Namsos kommune er også satt i ventekarantene. I tillegg settes også et fotballag i Lierne kommune i ventekarantene. Dette på grunn av kamp som ble spilt i helga.

Kriseledelsen i Namsos kommune skal ha et ekstraordinært møte om smittesituasjonen i ettermiddag og det vil komme mer informasjon etter dette.

Flere trinn i karantene

Alle elever i første-, fjerde, femte- sjette og sjuendetrinn på Høknes Barneskole i Namsos er mandag satt i karantene. Noen i smittekarantene, mens andre er satt i ventekarantene.

Alle ansatte på de aktuelle skoletrinnene er også i karantene. Det skriver skolens ledelse i en melding som er sendt ut til foreldrene, som NA har fått tilgang til.

– Dette er et føre-var tiltak i påvente av prøvesvar til elevene som er satt i smittekarantene. Elever og ansatte som settes i ventekarantene trenger ikke å ta koronatest hvis de ikke har symptomer. Vi forventer å få en avklaring på resultat av test i løpet av de nærmeste dagene, ved negativ test avsluttes ventekarantenen for trinnet, skriver skolen.

Kommentarer til denne saken