BANGSUND: – De smittede elevene tilhører 5. og 1. klassetrinn. De smittede har testet positivt på to hurtigtester og vil bli testet på nytt i morgen med såkalt PCR-test. Foresatte er varslet av skolen gjennom skolens egne kanaler.

Det melder Namsos kommune i en pressemelding mandag, etter at det ble kjent at fire elever ved Bangsund skole og to foresatte har testet positivt på korona.

Nå skal alle 215 – både elever og ansatte – skolen testes for koronaviruset.

– I morgen testes alle elever og ansatte ved skolen, skriver Namsos kommune.

Omfattende

– Elevene har hatt samvær på tvers av klassetrinnene og derfor vil alle 175 elever og 40 ansatte bli testet i løpet av morgendagen. Testinga vil skje med hurtigtester og gjennomføres på samfunnshuset på Bangsund.

– Morgendagens testing av en hel skole vil være en av de mest omfattende testingene som har blitt gjennomført i Namsos kommune under pandemien. Kommunen forventer at flere kan være smittet, skriver de videre.

Kommunen skriver at de foreløpig ingen kunnskap om de påviste tilfellene dreier seg om den nye koronavarianten omikron eller den inntil nå dominerende deltavarianten.

Namsos kommune varsler at det blir tilnærmet normal skoledag i morgen på Bangsund.

– Undervisning, friminutter og SFO i morgen vil foregå oppdelt i kohorter etter samråd med kommuneoverlegen, sier Eva Melhus, rektor på Bangsund skole.

Skolen samarbeider tett med oppvekstavdelinga, smittesporingsteam og kommuneoverlegen.

Rektor forteller videre at foresatte vil bli holdt oppdatert fra skolen gjennom tirsdagen.

To tilfeller i Namsos

To personer til har testet positivt på korona i Namsos kommune i dag, men disse smittetilfellene er ikke knyttet til Bangsund skole.