LIERNE: – Vi har en håndfull nærkontakter som er i karantene. Så har vi 10–12 stykker som er i såkalt ventekarantene, sier ordfører Bente Estil, som understreker at hun ikke har det nøyaktige antallet i hodet.

Sammen med Snåsa kommune jobbes det etter gjeldende prosedyrer for smittesporing.

Snåsa kommune fikk 16. mai påvist sitt aller første koronatilfelle i løpet av pandemien, og det har blitt påvist nye smittetilfeller etter det. Over 100 personer sitter i karantene som følge av koronasmitten.

Kommuneoverlege Ulf Sweljelid opplyser til Trønder-Avisa at de tror de kan ha funnet smittevegen, men at de ikke vet helt sikkert før de har fått inn flere testresultater.

– Vi ser nå at smitten kan ha kommet fra et barn som har kommet til Snåsa fra Nærøysund kommune. Barnet har dratt i barnehagen og en ansatt har blitt smittet. Barnet ble syk da vedkommende var i barnehagen rett etter ankomst til Snåsa. Det foregår nå testing i Nærøysund for å få et svar, sier Seljelid til Trønder-Avisa.

Han ser ikke bort ifra at det kan dukke opp nye smittetilfeller de kommende dagene.

– Det er sånn vi må være forberedt på hele tida, det har vært sånn i over ett år, sier Lierne-ordfører Bente Estil.

– Vi ser at det er lite som skal til før det blir smitte. Det er tilfeldigheter. Sånn er det bare. Vi må bare takle det og håndtere det når det dukker opp, legger hun til.