Gå til sidens hovedinnhold

Flyktningerenn med intervallstart?

Koronasituasjonen tvinger skiarrangører til å tenke nytt. For Flyktningerennet kan svaret bli renn med intervallstart.

NORDLI: – På siste styremøte startet vi diskusjonen med tanke på hvordan vi kan arrangere Flyktningerennet i 2020. Det var mange høytflygende ideer, blant annet å ha rennet som intervallstart, sier Karl Audun Fagerli.

Han ble nyvalgt styreleder foran det som skulle være jubileumsrennet i 2020. Like før rennet skulle gå av stabelen ble Norge stengt ned, og rennet ble som de fleste andre arrangement avlyst.

– Det er bittert, men det var ingen veg utenom å avlyse

Får 630.000 i kompensasjon - Dette gir oss pusterom

Flyktningerennet har forlengst startet arbeidet med tanke på 2021, og målet er tindrende klart:

– Målet er helt klart at vi skal arrangere Flyktningerennet siste helg i mars. Det er viktig å få til et arrangement nå. Jo, vi tåler et år uten renn, men mister vi to renn på rad er det ikke bra. For også i 2019 ble det jo spesielt, da vi mistet lørdagsrennet på grunn av uvær. Det er jo her den store massen er, og det er ikke bra å miste tilbud til disse flere år på rad, utdyper Fagerli.

Uvær tvinger arrangørene til å flytte lørdagens Flyktningerenn

Forholdet til Sverige

Skiforbundet har ikke spikret sin endelige terminliste. Årsaken er selvsagt usikkerhet rundt koronaen og hvordan smittetallene vil utvikle seg. Tirsdag 13. oktober skal forbundet ha sitt årlige høstmøte med alle skikretsene, og det er ventet at det her kan komme noen avklaringer på hvordan man ser for seg at renn kan arrangeres.

– Hvis det fortsatt blir slik at det bare kan være 200 deltakere samlet, så blir det jo vanskelig for oss som turrennarrangør med mange hundre deltakere. Problemet er at ting kan endre seg fort, og kartet kan se helt annerledes ut om et halvt år enn det gjør i dag. Vi har også det forholdet at vi ikke bare kan tenke ut fra situasjonen i Norge. For om alt er greit her, kommer vi ikke langt om grensa til Sverige fortsatt er stengt, sier Fagerli.

Her går starten for Gunnar og Bernt Ivars heimesnekra «Flyktningerenn»

Flere alternativer

På styremøtet nylig ble flere alternativer diskutert. Deriblant altså renn som intervallstart.

– Det var diskutert alt fra å arrangere renn som intervallstart, til å kjøre rennet over to helger. Å fordele de ulike startene utover hele dagen var også en ide.

Selv om det er et stykke fram til rennet, vil man allerede i løpet av kort tid måtte formalisere hvordan man ønsker å ha rennet.

– I løpet av november bør vi ha en plan B og C klart for hvordan vi tenker å arrangere Flyktningerennet i 2021, sier styrelederen.

Hva plan A er, er innlysende.

– Det er å arrangere alt som før. Vi ønsker jo oss tilbake til normalen, men går ikke det så må vi se etter alternativer. Og disse alternativene må vi ha klare i god tid før jul.

Han sier arrangøren er åpen for innspill.

– Er det noen som sitter klar med en god ide for hvordan arrangere et alternativt Flyktningerenn, så kom gjerne med forslaget.

For målet er som sagt klart:

– Vi ønsker at Flyktningerrennet skal feire sitt 70-årsjubileum i 2021.

Kommentarer til denne saken