NAMDALEN: Klokka 21:33 ble en bil stanset i en laserkontroll på Klingavegen.

– Det ble gjort et førerkortbeslag da vedkommende hadde en fart på 113 km/t i en 70-sone, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild i Trøndelag politidistrikt.

Klokka 23:03 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt på et rådyr i Klinga.

– Det er ikke meldt om personskade, men noe skade på bilen foran. Det ble satt over til viltnemda, sier Wagnild.

Trøndelag

Søndag 21. mai klokka 19:48 fikk politiet melding om en død person på en privat adresse på Stjørdal. En mann i 50-årene er pågrepet og han er siktet for drap, skriver politiet i en pressemelding.

Slik politiet vurderer saken er det ikke fare for omgivelsene. Den avdøde er nå identifisert og pårørende er varslet. Det er besluttet obduksjon av avdøde.

Den avdøde er en mann i 50-årene, og er ikke hjemmehørende i Trøndelag.

– Politiet har igangsatt etterforskning og er i gang med krimtekniske undersøkelser på åstedet, det er påbegynt avhør og innhenting av digitale spor. Det blir også gjort rundspørringer i nabolaget utover kvelden og tidlig natt, sier Anette Strøm Røsholdt, påtaleansvarlig i saken ved Trøndelag politidistrikt.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskingen. Så langt er politiets hovedhypotese drap, men vi jobber ut ifra flere teorier, herunder muligheten for straffefrihetsgrunner som nødrett og nødverge. Fokus fremover blir å kartlegge hendelsesforløpet, sier Strøm Røsholdt.

Kl. 22:52 meldte politiet i Trøndelag på Twitter om en trafikkulykke på Fv. 6818 i Levanger kommune.

– Vi fikk meldingen om trafikkulykken ca. kl. 22:40 og rykket ut ,forteller innsatsleder Børge Minsaas.

En bil, med fire personer i, kjørte ut av vegen og bilen tok fyr etter utforkjøringen. Bilen ble helt overrent og er nå helt utbrent etter brannvesenet fikk slukket brannen.

– Personene i bilen kom seg ut av bilen, men klagde på smerter, sier Misaas.

De fire involverte personene ble derfor fraktet til Sykehuset Levanger for nærmere undersøkelse. Tre av personene er tenåringer, mens en av personene er i 20-årene.

– Alle var på beina, så det virker som det etter forholdene gikk bra. Det virker ikke til å være snakk om alvorlige skader, sier han. Det skriver Trønder-Avisa.

Været

Det ser ut til at hele Namdalen vil få en fin værdag i dag. I både Midtre, Ytre og Indre Namdal er det ifølge Yr meldt opp til 23 grader og sol.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag mandag: Sørøstlig bris, frisk bris utsatte steder. For det meste pent vær. I kveld skiftende bris. Spredde regnbyger. Utrygt for tordenvær.

Trafikkmelding

På Fv. 769 Nordsundet bru i Namsos blir det vegarbeid fra i dag til 25. mai. Det skriver Statens Vegvesen.

Andre nyheter

Politiet i Oslo fikk klokken 17:25 søndag melding om en mann med blødende skader i et leilighetsbygg på Grünerløkka i Oslo.

Mannen i 20-årene ble funnet med svært alvorlig skader i oppgangen. Det ble foretatt livreddende førstehjelp, men etter en halvtime ble han erklært død.

– Mannen er bekreftet død, og personen som var i leiligheten er pågrepet og siktet, skriver politiet klokken 18.06.

Krimleder Kjersti Myhre opplyser til VG at kvinnen er siktet for drap. Siktede er en kvinne i 30-årene. Myhre bekrefter at det er en relasjon mellom avdøde og siktede.

Mandag morgen opplyser politiet til NTB at de har en formening om hendelsesforløpet. Det skriver VG.

Barn er mer syke nå enn før pandemien, mener barneleger. Tall fra flere arbeidsplasser viser en økning i bruk av omsorgsdager sammenlignet med før pandemien.

– Rett etter pandemien var det en salgs immunitetsgjeld, et manglende infeksjonsforsvar, hos mange barn. Derfor kom det en sykdomsbølge når samfunnet åpnet opp igjen, sier leder Astri Maria Lang i Norsk barnelegeforening til Klassekampen.

Omsorgsdager er dager man må være borte fra jobb for å passe på syke barn.

Blant de ansatte ved Oslo universitetssykehus var det en 13,1 prosent økning i bruken av sykt-barn-dager mellom 1. kvartal 2019 og tilsvarende periode i 2023, viser tall avisen har hentet inn, skriver NRK.

En kvinnelig aktivist tok seg inn på de rød løperen til den franske filmen «Acid» av Just Philippot iført en kjole i Ukrainas farger. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Kvinnen stoppet halvveis opp trappene og dro frem en pose med det som angivelig var falsk blod og helte den over sitt eget hodet.

Sikkerhetsvaktene var raske til å føre kvinnen bort fra den rød løperen.

Det er ikke kjent hvem kvinnen er, men budskapet hennes er rettet mot krigen som pågår i Ukraina, skriver TV 2.

Les i NA i dag

– Interessen har vært over det vi forventet, og ikke alle som ønsker å bruke hytta får muligheten. Så om flere kunne blitt inspirert til å gjøre noe liknende, hadde kanskje flere småbarnsfamilier fått en fin opplevelse i sommer, sier Kristoffer Fure Mikalsen.

Helse Nord-Trøndelag planlegger byggestart for den nye helikopterlandingsplassen på Sykehuset Namsos rundt nyttår.

På fire timer havnet sjåføren to ganger i grøfta med bilen. Da han skulle kjøres til legevakt for å avlegge blodprøve etter den siste utforkjøringa, satte han seg til motverge.