NAMDALEN: Det har vært nok en rolig natt i Namdalen. Det kan operasjonsleder Kirsten Bergstrøm bekrefte.

– Absolutt ingenting i natt. Ikke en viltpåkjørsel heller, forteller Bergstrøm.

Trøndelag

I Trondheim har UP avholdt laserkontroll i skiltet 50 km/t sone. Høyeste hastighet ble målt til 73 km/t.

Klokka 00:45 ble en fører i Melhus kjørt til akuttmottaket for observasjon etter en utforkjøring i en glatt sving. Det er ikke gjort førerkortbeslag, men blir opprettet sak.

UP startet en kontroll klokka 23:00 i Trondheim som var ferdig klokka 02:00. Dette resulterte i et forenklet forelegg, og et førerkortbeslag av en 22 år gammel mann.

– Målt til 118 km/t i 80-sone, skriver politiet i Trøndelag på twitter.

Klokka 01:04 fikk politiet melding om snoking i en hage. Patruljen påtraff et kjøretøy, der føreren var ruspåvirket.

– Han ble kjørt til legevakt for bevissikring med blodprøve. Det ble tatt førerkortbeslag av en 18-åring. Han blir anmeldt, sier Bergstrøm.

I Bjugn ble fører i tenårene i natt tatt med til legevakt for bevissikring. Personen ble stoppet av UP med mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Det skriver politiet i Trøndelag på sin twitter-konto klokka 05:38.

UP hadde sent i går kveld målt en mannlig fører i slutten av tenårene til 115 km/t i 80-sone på Stjørdal. Patruljen mistenkte i tillegg at fører var ruspåvirket, og ble kjørt til legevakta for bevissikring, skriver politiet i Trøndelag klokka 06:24.

Været

Det kan se ut til å bli litt regn i Namdalen i dag. Temperaturene vil fortsatt holde seg på mellom to og fem varmegrader i Ytre- og Midtre Namdal. Det vil bli noen grader kaldere i Indre Namdal, og det kan også se ut til at det kommer noe snø i dag ifølge yr.

Her er meteorologens tekstvarsel for Trøndelag torsdag: Økning til vestlig stiv og til dels sterk kuling utsatte steder, i kveld minking til nordvest liten kuling, først i sør. Enkelte sludd- eller snøbyger, først i nord.

Les i NA i dag

Kneet var helt ødelagt og landslagslegen var klar i sin anbefaling: Slutt med aktiv skikjøring. Men det vil ikke Sanna Kristina Totsås høre på. – Det har aldri vært et alternativ å slutte, sier 17-åringen fra Lierne.

I februar i år skrev NA om Ingrid fra Lierne som la merke til et merkelig «lystog» på himmelen. I går kveld var det flere som la merke til nye lys – men også denne gangen med en naturlig forklaring.

Trøndelag fylkeskommune setter nå i gang planarbeidet for utbygging av den 40 dekar store Nexans-tomta i Namsos sentrum.

Denne uka gjennomførte Namsos Høyre nominasjonsmøte før høstens kommunevalg, hvor Amund Lein ble valgt til partiets ordførerkandidat.

Andre nyheter

E6 mot Oslo er torsdag morgen stengt. Det står et vogntog med stans i høyre felt på E6 i Sandstueveikrysset mot Ryen, melder Vegtrafikksentralen Øst.

Politiet er på stedet og bergingsbil er på vei.

– Det er avkjøring ved Sandstuveien, skriver politiet. Det skriver VG.

Demonstrasjonene om Fosen-saken i Oslo har pågått i flere dager, og aktivister som sperrer ut ansatte fra departementene bæres bort.

Hydro er nå i ferd med å utvikle en ny CO₂-fri metode for å produsere aluminium. Det skjer ved Forskningsparken på Herøya i Porsgrunn. Metoden går ut på at CO₂-gassen ikke slippes ut i atmosfæren, men gjenbrukes i den kjemiske prosessen.Forsker ved Hydro Aluminium, Espen Tjønneland Wefring, sier at denne prosessen etter hvert kan flyttes fra laboratoriene og ut i vanlig storskalaproduksjon, skriver NRK.

I Fosen har snart alle mediehusene vært på besøk hos de seks familiene hele Fosen-saken startet med. Likevel er det ingen politikere, fra Stortinget eller regjeringen, som har tatt kontakt med reineierne.

– Vi har sett på dem på TV, men ikke hørt noe fra dem selv. Ingen har tatt kontakt med oss. Hvis det er løsninger de er opptatt av å snakke om, så er det vel oss de bør snakke med, sier Elise Holtan Pavall Årbogen til VG.