HØYLANDET: – Jeg synes det er helt greit å kombinere et skytterstevne med en treningstur. Derfor planla jeg for å gå på rulleski heim etter dette stevnet, forteller Elise etter å ha gjort unna både samlagsmesterskapet i skyting på Høylandet og treningsturen, som ble på 28 km fra Høylandet sentrum til Svarlia i Overhalla.

For de som kjenner idrettsjenta Elise Solum Bakken er det ingen overraskelse at hun tok seg en rulleskitur rett etter skytterstevnet. Elise er nemlig idrettselev ved Meråker videregående skole, der hun går på landslinja for skiskyting.

– Hva var viktigst, treningsturen eller å vinne samlagsmesterskapet?

– Treninga er jo egentlig viktigst, mens samlagsmesterskapet blir en fin bonus.

Og det var en bonus hun satte stor pris på.

– Ja, jeg er veldig godt fornøyd. Jeg skyter jo i eldre junior nå, og det er noe helt annet enn å skyte i juniorklassen. Det er mer krevende, så derfor er jeg fornøyd med det jeg fikk til i dag, sier hun om resultatet på 340 poeng.

Ikke første gang

Det er slett ikke første gang hun kjører denne kombinasjonen – skytterstevne og rulleskitrening.

– Nei da, det har jeg gjort noen ganger tidligere. Også etter Sommerstevnet i Overhalla gjorde jeg det slik, men da tok jeg en intervall på turen heim, smiler hun.

Hvor mange samlagsmesterskap hun har nå, vet ikke den idrettsglada jenta.

– Nei, jeg gjør faktisk ikke det, sier hun og ler.

Pappa best

Hun måtte imidlertid innse at pappa Hans Bakken ble beste skytter i familien hvis man legger poengsum til grunn etter samlagsmesterskapet. For nok en gang var Nordre Skage-skytteren best av klasseskytterne – denne gang et lite hav foran resten. Med 343 poeng var han nemlig seks poeng foran nest beste skytter, som ble lagkamerat Oddvar Mørkved Hustad, som vant fjerdeklassen.

På tredjeplass totalt kom Dina Bratland, Vikna, som dermed ble beste kvinne i årets samlagsstevne.

Etter den labre deltakelsen av klasseskyttere i namdalske stevner før i år, kunne man notere seg for en solid opptur i helga, med 18 klasseskyttere i stevnet. Et absolutt pent tall ut fra dagens situasjon.

Nordre Skage tok seg også av seieren i V55-klassen, der Ove A. Sæternes var best. I de to eldste klassene var det derimot Vemundvik som hadde grunn til å juble – Trond Hyllnes som mester i klasse V65 med 349 poeng, mens Tor Skomsvold avgjorde tvekampen om seieren i klasse V73 til sin fordel med flere innertreff enn Harald H. Valø, Vikna. Begge skjøt 350!

Positiv oppslutning

Det mest gledelige med samlagsmesterskapet var utvilsomt den gode deltakelsen i yngre klasser. Totalt var det 20 skyttere som var under 20 år denne gang. Det er meget bra. Kolvereid og Harran bidro ikke minst til det, og de hadde flere skyttere som kjempet om å bli samlagsmester.

Andreas Fiskum, Harran vant rekrutt, men var ikke fornøyd med resultatet.

– Det «skled ut» i omgangen. Det var litt irriterende, sier han som etter 249 på første 25 skudd endte med 343 til sammen.

Heller ikke William Johansen i klassen over var spesielt fornøyd med sine siste ti skudd. For etter å ha ledet samlagsmesterskapet i klasse eldre rekrutt etter 25 skudd, så falt Kolvereid-gutten ned til fjerdeplass etter omgangen.

– Omgangen var ikke så bra som jeg ønsket, jeg er litt skuffet over den, sa han, som dog kunne glede seg over at det uansett ble seier til Kolvereid i den klassen. Thea Sørenmo gikk til topps. Også i klasse junior 16-17 ble det Kolvereid-seier ved Maria Valan. Trioen Johansen, Sørenmo og Valan hentet også heim seieren i lagskytinga til Kolvereid for rekrutt- og juniorklassene.

Olav Kvalvik, Vikna vant klasse 2, mens arrangørene fikk en seier i klasse 1, til Aina Sagvik. Christian Espenes, Overhalla ble best av tredjeklassingene.

Vant lagskyting

Det ble altså også kåret samlagsmestere i lagskyting, der det var resultatene fra 10-skudden som ble lagt til grunn. Kolvereid ble som nevnt vinnere av yngste klasse, Overhalla - ved trioen Audun Risvik, Tor Bertil Risvik og Sindre Jule vant blant seniorene, mens Vemundvik-trioen Tor Skomsvold, Trond Hyllnes og Odd Ivar Løvhaugen vant blant veteranene.