Gå til sidens hovedinnhold

Forståelse, tålmodighet og respekt er det eneste vi ber om

Russetiden nærmer seg med stormskritt, og spente russekull over hele Norge, og deriblant Nærøysund gleder seg fryktelig.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Russetiden blir annerledes i år, og slik som i fjor er også årets russekull blitt stemplet som «Koronarussen». Vi har ventet spent i et år for å følge med på de ulike restriksjonene, anbefalingene og oppfordringene som har vært og fortsatt er. Russetiden er en tid som i stor grad forbindes med fest og alkohol, men i år som i fjor er vi nødt til å ta andre forhåndsregler.

Årets russekull ønsker å få en fin feiring, på en alternativ måte. Vi skal ikke sette opp den tradisjonelle russecampen, da de nasjonale restriksjonene kun tillater ti personer på et arrangement innendørs. Når antallet rødruss er 35, ser vi ingen vits i å velge ut hvilke klassekamerater som skal få henge sammen en kveld.

Årets russetid handler om å være kreative innenfor reglene. Natursti, fotballturnering, eller grilling ved strandkanten. Alle rød og blåruss er i samme kohort, vi er sammen på skolen hver dag – og omgås deretter. Den årlige russecampen har vært et felles samlingspunkt for en felles feiring av en felles milepæl vi alle er stolt over.

I år blir det ikke sånn, og det er derfor vi ser oss nødt for å skrive dette innlegget. Vi ber om forståelse, fra alle dere i ytterdistriktet. Dere kommer til å observere både blå og røde russedresser i gatene. Vi forstår at dette kan vekke oppsikt, og at det raskt kan oppstå fordommer. Vi kommer til å overholde alle restriksjoner, anbefalinger, og oppfordringer. Alt vi ber om er forståelse.

Vi har alle bidratt på den felles dugnaden, og vi skal fortsette å være med på den. Vi ønsker kun å gjøre alle obs på at russefeiringen vil gå av staben, men på en annerledes måte. Forståelse, tålmodighet og respekt er det eneste vi ber om – vi er kjent med restriksjonene, og vi vil følge dem. Vi har på lik linje som tidligere russekull tett kommunikasjon med ordføreren og politiet, men også kommuneoverlegen.

For å sitere vår egen helseminister, vi håper vi får en fet og fin russefeiring, selv om den blir annerledes, for russetiden kan ikke spilles på repeat.

Kommentarer til denne saken