OSLO/NAMDALEN: 1. oktober ble Terje Sørvik (Ap) og Per Olav Tyldum (Sp) innsatt som stortingsrepresentanter for Nord-Trøndelag valgdistrikt.

Sistnevnte forteller at han i det små har begynt å kjenne på ansvaret.

– Du er blant 169 folkevalgte i det øverste organet i landet, og det vil etter hvert begynne å vise seg hva det ligger i det. Når du kommer inn i en stortingssal merker du historien i veggene og ansvaret som sikkert har preget det rommet i mange år.

Går inn i en spennende tid

Hvordan har første døgn som folkevalgt vært?

– Det har vært voldsomt hektisk. Det er massevis av inntrykk og veldig mye praktisk i starten med telefon, adgangskort og en hel masse ting, sier Tyldum og forteller at han er spent på tida framover.

– Vi står inne i en periode der det foregår regjeringsforhandlinger, og som medlem i Senterpartigruppa på Stortinget, blir vi orientert og involvert i det som foregår. Det gir masse spenning å være knyttet til resultatet som kommer av de forhandlingene, og jeg er sikker på at det blir veldig bra. Det blir noen krevende samtaler, men det skal det absolutt være også. Så merker jeg at jeg er litt spent på å komme i gang med politikk, og få levert på forventninger om utvikling for Namdalen og Trøndelag.

– God ballast å ha med seg

Sørvik kan bekrefte at den første dagen som stortingsrepresentant for det meste gikk med til det praktiske. Som tidligere nestleder i Nord-Trøndelag Arbeiderparti og vararepresentant til Stortinget, mener han at han har et godt grunnlag når han nå skal være med å representere hjemfylket i hovedstaden.

– Jeg kjenner at dette skal bli kjempeinteressant, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven når vi kommer inn i den mer operasjonelle fasen. Jeg har hatt gleden av å møte et par ganger tidligere som vara, nå har jeg litt mer perspektiv på det. Man har fire år på seg og jeg har ambisjoner om å være med å bidra for den regionen jeg er valgt inn fra. Jeg har holdt på med fylkespolitikk i ti år og kjenner at det er en god ballast å ha med seg, så jeg skal være med og bruke de erfaringene til å bidra på det som skal skje framover. Så ser det ut til at det blir ei regjering av de partiene jeg og Per Olav representerer. Det betyr at vi har gode muligheter til å påvirke, og det skal vi benytte oss av.

Pendlerjobb

Fremover blir det mye pendling mellom Oslo og Namdalen for de to politikerne.

Sørvik forteller at han reiste hjem fredag kveld, og at han skal tilbake til hovedstaden allerede over helga.

– Det er viktig for meg å sette foten ned i eget valgdistrikt så mye som vervet tillater. Vi er valgt inn med mandat for velgerne i Trøndelag, og det er viktig at vi har en tett og god dialog om det som foregår i hjemregionen.

I tillegg til å være stortingsrepresentant er Tyldum på veg ut av vervet som ordfører i Overhalla. Før kommende ordfører i Overhalla, Hege Kristin Kværnø Saugen, ikler seg ordførerkjedet er varaordfører Johan Brøndbo Tetlien Sellæg, Tyldums stedfortreder.

– Vi har en dyktig og oppegående fungerende ordfører, og det er viktig i den fasen her når jeg er mye i Oslo.

Ser fram til å samarbeide

Å ha en annen namdaling med på laget ser de begge på som et stort pluss når de nå trer inn på Stortinget.

– Det er veldig kjekt og jeg er sikker på at vi vil treffes ganske mye blant annet under reising. Jeg ser veldig fram til å samarbeide med Terje. Vi er begge valgt fra Nord-Trøndelag og begge en del av trøndelagsbenken, sier Tyldum.

– Det har vært et tema at Namdalen ikke har hatt noen stortingsrepresentant i et par perioder, men nå kommer vi sterkt tilbake med både Per Olav og meg, som stortingsrepresentanter for hele Nord-Trøndelag, avslutter Sørvik.