NAMSOS: – Namsos kommune fraråder reiser til de berørte områdene som ikke er strengt nødvendige, melder kommunen på sin nettside.

Bergen og kommunene rundt opplever utbrudd både av den engelske varianten av koronaviruset og av den sørafrikanske varianten.

De har derfor bedt regjeringen iverksette forsterkede smitteverntiltak.‍‍

– Vi har fortsatt et mål om å slå ned og forsinke at disse mer smittsomme variantene sprer seg. Det har kommunene som var en del av utbruddet i Nordre Follo klart, og det tror jeg også Bergen og kommunene rundt vil klare, melder helseminister Bent Høie på Facebook.‍‍

Ring 1-kommuner er utbruddskommunen og kommuner med tilknytning til utbruddet eller som har mye kontakt med utbruddskommunen.‍‍

Ring 2-kommuner er de kommunene som ligger i randsonen av ring 1-kommunene, og som også har behov for å iverksette tiltak raskt som følge av utbruddet.‍‍

I ring 1 er: Bergen, Kvam og Ulvik. ‍‍

I ring 2 er: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden.

I dag har Namsos kommune kommet med oppdaterte reiseråd til Østlandet og Vestlandet.

Reisende fra Østlandet og Vestlandet bes være ekstra oppmerksomme på symptomer grunnet lokale utbrudd av mutert engelsk og sør-afrikansk koronavirus.

– Namsos kommune har i likhet med mange andre kommuner i det siste anbefalt alle reisende fra det berørte østlandsområdet, eller dem som har fått besøk derfra, om å teste seg. Dette har vært uavhengig av om at de har symptomer eller ikke, melder kommunen.

Nasjonale myndigheter anbefaler ikke testing med mindre man har klinisk mistanke.

Anbefalinga gjelder fra og med i dag.

Kommunen vil at de som i løpet av de siste 14 dagene har kommet fra kommuner på Østlandet eller Vestlandet som er berørt av det muterte viruset, har lav terskel for å teste seg, dersom de har fått nylige luftveissymptomer.