NAMSOS: Klokka 03:57 stoppet politiet i Namsos en bilfører som er mistenkt for promillekjøring. Bilføreren er mann i 20-årene.

– Sjåføren ble stoppet etter tips fra publikum om en bil som kjørte litt mistenkelig, og han ble kjørt til legevakta for bevissikring, forteller operasjonsleder i politiet, Trond Volden.

Trafikkmeldinger

Fv. 74 over Lifjellet er stengt på grunn av uvær. Beregnet sluttid enn så lenge er klokka 15 i ettermiddag, men sluttida kan være usikker.

– Det er vinden og snøen som skaper problemer. Det er fokk, sier trafikkoperatør Kristin Ekren til NA.

– Det blir vurdert fortløpende om vegen skal holdes stengt eller ikke, forteller hun videre.

Fv. 773 over Steinfjellet som ble stengt i går, er fra klokka 07:00 åpnet for trafikk igjen.

Været

Namdalen blir todelt i dag. Mens ytre strøk kan belage seg på regn store deler av dagen, kommer nedbøren ned som snø i indre strøk. Temperaturene holder seg derfor et par grader over 0 nærmere kysten. I Rørvik og Namsos melder det tre grader midt på dagen, og i Røyrvik 0 grader.

Det er fortsatt farevarsel for kuling mellom Rørvik og Støtt, men ifølge Meteorologisk institutt skal faren være over klokka 10:00 i dag.

Meteorologens tekstvarsel for Trøndelag: Sørvestlig liten kuling utsatte steder, på kysten periodevis sterk kuling. Skiftende skydekke. Enkelte regn- eller sluddbyger, snøbyger i indre og høyereliggende strøk. I ettermiddag minking til nordlig frisk bris. Stort sett oppholdsvær.

Mann anmeldt for vold mot politiet

En mann i 20-årene i Orkanger ble i natt satt i arresten etter mistenkt vold mot flere personer på et utested. Dette blir han anmeldt for. Samtidig blir han også anmeldt for vold mot polititjenestepersoner og skadeverk på selve politibilen, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Til VG forteller operasjonsleder Volden at han satte seg i kraftig til motverge når politiet prøvde å sette på han håndjern, og at skadeverket er gjort inni bilen.

Gjestene og ansatte på utestedet som mannen har slått, gikk det fint med, og har kun lettere skader.

Færre konfirmerer seg i Den norske kirke

Under halvparten av fjorårets 15-åringer ble konfirmert i Den norske kirke (DNK), det er historisk få. Andelen som konfirmerer seg i DNK har gradvis gått nedover de siste 50 årene. Samtidig valgte nesten 21 prosent å konfirmere seg humanistisk.

Mer fra NA

Hvert år har organisasjonen MOT Norge som tradisjon å oppfylle drømmer til noen ungdommer. Fram mot sommeren jobber MOT Nærøysund med 16 drømmer de prøver å oppfylle. Flere har allerede fått drømmene sine oppfylt ved å få et speilreflekskamera, besøke St. Olavs Hospital eller prøve å et småfly.

Les også

Her tar Iver styringa i lufta: – Steiktøft

Over 5000 trønderske gårdbrukere har nettopp fått utbetalt et tilskudd på 2,4 milliarder i produksjons- og avløsertilskudd. Finn ut hvem som har fått mest i Namdalen: